Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Op 1 maart start een nieuw aanvraagtijdvak SLIM voor individuele mkb-ondernemingen. Het aanvraagtijdvak loopt van 1 maart 9.00 uur tot en met 30 maart 17.00 uur.

De SLIM-regeling is een subsidieregeling van de Nederlandse overheid die in september 2020 is gestart. Het doel van de regeling is om werkgevers te stimuleren te investeren in de scholing en ontwikkeling van hun werknemers, zodat zij beter kunnen inspelen op veranderingen in de arbeidsmarkt. De SLIM-regeling biedt verschillende subsidies aan, afhankelijk van de grootte van de organisatie en de aard van de scholingsactiviteiten. Zo kunnen mkb-ondernemingen bijvoorbeeld subsidie aanvragen voor het laten uitvoeren van een opleidings- en ontwikkelplan, terwijl samenwerkingsverbanden tussen meerdere organisaties subsidie kunnen krijgen voor het opzetten van een leerrijke werkomgeving.

De SLIM-regeling is onderdeel van het actieprogramma Leven Lang Ontwikkelen, dat tot doel heeft om mensen te ondersteunen bij het ontwikkelen van kennis en vaardigheden gedurende hun hele loopbaan.
Met de openstelling van dit tijdvak treedt ook een wijziging van de regeling in werking. Mkb-ondernemers kunnen bij de subsidieverlening een voorschot aanvragen van 50% van het toegekende subsidiebedrag. Het resterende bedrag wordt na vaststelling van de einddeclaratie van aanvragers toegekend. Het verstrekken van een voorschot kan helpen de aanloop- of de eerste projectkosten van de mkb-ondernemer te dekken en daadwerkelijk met het project te beginnen.
 

Meer informatie vindt u hier.

09/03/2023

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter