Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Wij zijn verheugd dat UWV besloten heeft opnieuw coulancemaatregelen in te zetten voor het uitvoeren van re-integratiediensten. OVAL heeft op basis van signalen van leden hierop meermaals aangedrongen. De impact van corona op de re-integratiedienstverlening is groot. Vanaf 15 december vorig jaar geldt opnieuw een lockdown. Face-to-face gesprekken met klanten konden niet meer doorgaan. Werkervaringsplaatsen werden stopgezet, gingen niet door of waren moeilijker te vinden. Geplande werkhervattingen gingen niet door en het werd moeilijker om een betaalde baan te vinden.

Onderstaand een overzicht van de nieuwe coulance maatregelen: 

  1. Het blijft toegestaan te werken met een akkoord van de klant (op plan/(tussen)rapportage) via e-mail. Een print daarvan dient te worden bijgevoegd bij het plan/(tussen)rapportage.
  2. Alle re-integratiediensten die lopend waren ten tijde van de start van de lockdown op 15 december 2020, mogen met drie maanden verlengd worden. Hiervoor hoeft geen verzoek ingediend te worden.
  3. Alle re-integratiediensten die gestart zijn of starten tijdens deze periode van lockdown, mogen drie maanden langer doorlopen. Hiervoor hoeft eveneens geen verzoek ingediend te worden.
  4. Als het noodzakelijk is om voor individuele klanten meer uren in te zetten, kan dit met een onderbouwing worden aangevraagd met een eenmalige bijstelling. Voor de modulaire re-integratie diensten ‘Participatie interventie’ en ‘Bevorderen maatschappelijke deelname’ is het hierbij ook mogelijk om voor deze klanten meer dan de maximaal toegestane 21 uur in te zetten tot een maximum van 33 uur. Voor alle andere re-integratiediensten blijft het maximum aantal uren gelden zoals vermeld in paragraaf 3.5 van het Overzicht Reintegratiediensten.

Als bedrijven naar aanleiding van de ontstane situatie nog verdere vragen hebben, dan kan hierover contact worden opgenomen met de accounthouder van UWV.
 

26/02/2021

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter