Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

'Ondernemen voor Brede Welvaart'. Dat is samengevat de nieuwe visie van VNO-NCW, MKB-Nederland. Na een uitgebreide dialoog met leden en de samenleving kiezen ondernemingsorganisaties voor een nieuw kompas dat zich richt op het bereiken van een samenleving met gelijke kansen en werk, een duurzame leefomgeving en voldoende economische groei om die brede welvaart mogelijk te maken. Bovendien wil het bedrijfsleven meer verantwoordelijkheid nemen voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Met 'Brede Welvaart' als leidraad en een nieuwe rol in het samenspel met de overheid en de samenleving willen VNO-NCW, MKB-Nederland vormgeven aan een nieuw Rijnlands model. In de nieuwe Agenda 2030 staan tientallen beleidsvoorstellen voor een nieuw kabinet en een hele trits aan acties waar het bedrijfsleven zelf mee aan de slag wil. Het betreft onder meer:

  • Werknemers bij te scholen tot een basisniveau van digi-vaardigheid en meer voor zover nodig. Daarmee worden alle werknemers van Nederland geschoold in plaats van ongeschoold in het tijdperk waarin men nu leeft. Dit is een kickstart voor levenslang ontwikkelen.
  • Iedereen die een stageplek nodig heeft die ook bieden.
  • Geen 100.000 maar 200.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in 2030 werk hebben geboden.
  • Binnen een op te zetten van-werk-naar-werk-infrastructuur voor werkzekerheid bruggen bouwen tussen werkgevers waar banen verdwijnen en verschijnen, te betalen uit met name de O&O-fondsen.
  • Voorspoed van bedrijven delen met onze werknemers, bijvoorbeeld met vormen van winst- en resultaatsdeling of met andere op ondernemingsniveau beter passende oplossingen en hanteren als principe gelijk werk is gelijk loon.

Bron: VNO-NCW, MKB-Nederland

10/02/2021

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter