Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Op 14 mei was Sander Vastbinder namens OVAL bij het “Loopbaan APK Event”. Jouke Post (Saxion) en Jos Sanders (HAN) hebben tijdens dit event de onderzoeksresultaten uit het rapport “Loopbaan APK’s gekeurd - Inventarisatie van instrumenten voor loopbaanchecks en Loopbaan APK’s” gepresenteerd.

Het eerste rapport werd aangeboden aan Gert-Jan Buitendijk, Directeur Generaal Werk bij het ministerie SZW. Hij was blij met de resultaten; “het belang van de Loopbaan APK staat niet ter discussie. Mensen zijn zeer tevreden over deelname aan een loopbaan APK.”

Uit het onderzoek blijkt ook dat de loopbaan APK voor een bredere doelgroep toegankelijk mag worden. Tegelijkertijd blijft de uitdaging om mensen te laten deelnemen aan een Loopbaan APK. Dat zou structureel moeten worden geborgd in de HR cyclus en beleid met betrekking tot een Leven lang ontwikkelen. Een belangrijke bevinding is dat professionele ondersteuning van een loopbaandeskundige een duidelijke meerwaarde heeft bij de Loopbaan APK. Ook is er behoefte aan goede arbeidsmarktinformatie en kan nog een belangrijke stap worden gezet in het aantonen van het effect van de Loopbaan APK.

OVAL en haar leden hebben graag meegewerkt aan het onderzoek en hun ervaringen gedeeld. Het onderzoek is mede mogelijk gemaakt door Instituut GAK. Zodra het onderzoeksrapport ook (digitaal) beschikbaar is delen wij dit graag.

15/05/2019

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter