Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Flankerend aan STAP zet het kabinet beleid in om mensen te bereiken die minder aan leren en ontwikkelen doen en een kwetsbare arbeidsmarktpositie hebben. Het louter beschikbaar stellen van een budget voor leren en ontwikkelen is voor een deel van de mensen in deze groepen niet genoeg. Daarom is flankerend aan het STAP-budget het Ontwikkeladvies STAP beschikbaar.

Het Ontwikkeladvies STAP is beschikbaar voor mensen met maximaal MBO-2 als opleidingsniveau

De aanvraagperiode voor de huidige tijdelijke subsidieregeling loopt van 1 mei tot en met 15 december 2022. In deze periode kan, zolang het subsidieplafond van € 10,5 miljoen niet bereikt is bereikt, subsidie worden aangevraagd.

De bedoeling was om per 2023 met middelen uit het Nationaal Groeifonds te starten met experimentele pilots om het ontwikkeladvies nog effectiever in te zetten. Helaas heeft het Nationaal Groeifonds dit voorstel afgewezen, vanwege vragen over de onderzoeksopzet. Omdat het belangrijk blijft om ontwikkeladvies als flankerend beleid beschikbaar te hebben, wordt het Ontwikkeladvies STAP in 2023 toch voortgezet, aangevuld met kleinschalige pilots om het bereik te vergroten, vanuit de reeds beschikbare middelen voor STAP. Het is voor genoemde groepen belangrijk om ondersteuning te krijgen. Dit draagt bij aan bewustwording wat leren en ontwikkelen voor hen kan betekenen. De ondersteuning geeft daarnaast handvatten hoe mensen zich verder kunnen ontwikkelen op het werk of met scholing. Einde dit jaar stuurt de minister van SZW een afzonderlijke brief naar de Tweede Kamer over de voortzetting van het Ontwikkeladvies STAP.
 

01/12/2022

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter