Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Het ministerie van SZW heeft in een kamerbrief bekend gemaakt dat ontwikkeladviezen naar verwachting vanaf begin augustus beschikbaar zijn. OVAL heeft actief meegedacht en input gegeven aan SZW om dit mogelijk te maken. Besproken is hoe het ontwikkeladvies ingezet kan worden zodat dit past bij de huidige situatie op de arbeidsmarkt en snelle implementatie.

Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor het ontwikkeladvies (conform STAP regeling). Dat zijn dus zowel mensen die (nog) aan het werk zijn, inclusief zzp’ers en zelfstandig ondernemers, als mensen die geen werk meer hebben. Gezien het belang van goede informatie over iemands kansen op de huidige onzekere arbeidsmarkt, zal een arbeidsmarktscan onderdeel zijn van het ontwikkeladvies.

Het totale budget is €14 miljoen. Het beschikbare bedrag per ontwikkeladvies wordt door de inzet van een arbeidsmarktscan met €100 verhoogd naar €700 per traject. Tot het eind van dit jaar kunnen er 20.000 ontwikkeladviezen worden uitgevoerd. Om administratieve lasten te beperken wordt de mogelijkheid geboden om meerdere aanvragen te bundelen en in één keer in te dienen.

Het definitief maken van de regeling, ondertekening door de minister en uitvoeringstoets vergt nog enige tijd. Zodra er meer bekend is informeren wij jullie uiteraard zo snel mogelijk.

03/07/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter