Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Het vergroten van de bestaanszekerheid voor duizenden mensen is van groot belang. Naast kunnen rondkomen, is het hebben van werk ook een belangrijk deel van bestaanszekerheid. OVAL roept de Tweede Kamer als input voor de begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid daarom ook op meer te investeren in de begeleiding van mensen naar werk. Ook vraagt OVAL om stappen te zetten om uitval door ziekte te voorkomen.

De krapte op de arbeidsmarkt en het hoge verzuim onder werknemers vragen om politieke actie. Helaas neemt het kabinet weinig maatregelen om dit aan te pakken. OVAL-leden ervaren verschillende knelpunten als zij mensen naar werk willen begekeiden. Om deze knelpunten aan te pakken en daarmee meer mensen naar werk te begeleiden, doet OVAL verschillende aanbevelingen, zoals de inzet van de no risk polis tijdens de loondoorbetalingsperiode, jobcoaching beschikbaar te stellen voor een ruimere doelgroep en door loonsuppletie in te zetten voor mensen die naar een kraptesector overstappen en daar een opleiding voor moeten doen. 

Naast het meer ondersteunen van mensen naar werk, vraagt OVAL ook aandacht voor het toenemende aantal mensen dat verzuimt. Op dit moment zelfs 1 op de 20. Om het verzuim, en daarmee ook de instroom in de WIA en ZW te verlagen, is investeren in preventie van groot belang.

Daarom doet OVAL de oproep om investeringen in preventie te belonen. Dit kan door werkgevers een fiscale stimulans te geven als zij investeren in preventie, zoals leefstijlinterventies en budgetcoaching.

De volledige OVAL-brief is hier te vinden. 
 

12/10/2023

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter