Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Het is van groot belang om werknemers voor de langere termijn inzetbaar te houden. Niet alleen voor de arbeidsorganisatie, maar ook voor de maatschappij als geheel. Een goed verzuimbeleid en passende verzuimbegeleiding kunnen hierbij helpen.

In dat kader wordt ook wel van duurzame inzetbaarheid gesproken. Petra van de Goorbergh, directeur van OVAL, maakt als het gaat om duurzame inzetbaarheid een onderscheid in vier pijlers. Volgens haar heeft het begrip alles te maken met vitaliteit, plezier, ontwikkeling en perspectief. Daarbij is het voor werknemers noodzakelijk om zelf actie te ondernemen en zichzelf voortdurend af te vragen of het werk wat zij doen nog bij hen past. Maar ook arbeidsorganisaties dienen de pijlers in hun ontwikkeling mee te nemen. “Dit kan bijvoorbeeld door middel van trainingen, vitaliteitsprogramma’s en het aanbieden van doorgroeimogelijkheden”. Het is een gedachtegang die Gert-Jan Beens, bedrijfsarts en voorzitter van de beroepsvereniging NVAB beaamt.

Lees hier het volledige artikel.

Dit artikel is op 14 april verschenen bij de special Mijn bedrijf van Pulse Media Group, gedistribueerd bij de Elsevier.

18/04/2018

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter