Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

In het Trouw-artikel ‘Psychische klachten vormen een groot probleem voor de toch al krappe arbeidsmarkt’ vragen OVAL-leden en OVAL aandacht voor de stijging van het aantal mensen dat uitvalt door stressgerelateerde klachten. Deze toename is zorgwekkend en leidt tot extra krapte op de arbeidsmarkt. Als we nu niets doen, bestaat het risico dat in 2030 een derde van alle werkenden kan uitvallen door stress, aldus OVAL.

OVAL-leden, HumanTotalCare, ArboUnie en Acture, zien dat 20 tot 25 procent van de alle ziektedagen in de categorie psychisch verzuim valt. En deze groep valt vaak ook langdurig uit. Dit langdurige uitval leidt vervolgens tot meer druk bij overgebleven collega’s. En die extra werkdruk zorgt weer voor meer verzuim en meer krapte. 

OVAL roept, net zoals Christiaan Vinkers (hoogleraar stress en veerkracht) daarbij op om meer te investeren in de mentale gezondheid en preventie. Om meer aandacht te hebben op het voorkomen van negatieve stress organiseert OVAL daarom ook van 13 t/m 17 november de Week van de Werkstress met op 15 november een event met de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Karien van Gennip, Thijs Launspach, Marc Lammers en Machteld Huber. Aanmelden hiervoor kan nog steeds via: Home | Week van de Werkstress (wvdws.nl)
 

19/10/2023

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter