Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

OVAL is positief over de inzet van het meerjarige actieprogramma Leven Lang Ontwikkelen van de ministers Koolmees (SZW) en Van Engelshoven (OCW). Door inzet van een individueel leer- en ontwikkelbudget kunnen werkenden zich op tijd voorbereiden op veranderingen in hun werk en duurzaam inzetbaar blijven in een steeds dynamischere arbeidsmarkt. Dat er nu door de overheid stappen worden gezet om een individueel leer- en ontwikkelbudget te stimuleren en faciliteren juicht OVAL toe en past bij de visie OVAL dat een individu regie moet kunnen nemen in zijn of haar loopbaan over de eigen gezondheid, ontwikkeling en perspectief. Samen met haar alliantiepartners heeft OVAL daar ook concrete voorstellen voor gedaan Aan de slag met een leven lang ontwikkelen
Het actieprogramma zet in op Leven Lang Ontwikkelen voor werkenden en nog niet werkenden. Ook dit sluit aan bij de visie van OVAL dat iedereen aan de slag moet kunnen op de arbeidsmarkt en daarvoor de nodige ondersteuning en begeleiding moet krijgen.

Het kabinet zet in op het inzichtelijk maken van individuele scholingsmogelijkheden en bijpassende financiële tekortkomingen waarbij wordt gestreefd naar ontwikkeling tot een individuele portal met inzicht in scholingsmogelijkheden en rechten waar iemand – ook in financiële zin- gebruik kan maken. OVAL is blij dat het kabinet daarbij het vertrekpunt heeft te onderzoeken wat al op dit terrein is ontwikkeld in de private markt en kan worden ingezet. Een goed toegeruste beroepsbevolking leidt niet alleen tot meer productiviteit, maar ook minder ziektekosten, minder werkloosheidsuitkeringen, minder criminaliteit en hogere belastinginkomsten.

OVAL en haar leden leveren graag aan een bijdragen aan het realiseren van het ‘de normaalste zaak van de wereld maken’ dat een werkende tijdens zijn loopbaan bezig is met de eigen ontwikkeling en hiervoor de mogelijkheden krijg. Dat doen we door onze kennis en expertise die we dagelijks inzetten voor opdrachtgevers en door inzichtelijk te maken wat er al beschikbaar is aan instrumenten om Leven Lang Ontwikkelen te ondersteunen. OVAL maakte een overzicht van de belangrijkste punten uit het actieprogramma. Ook vindt u hier een overzicht van overheidsmaatregelen met raakvlak Leven Lang Ontwikkelen.

Bron: OVAL

03/10/2018

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter