Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Als OVAL staan we positief tegenover de voorgestelde wijzigingen in de SLIM-regeling. We juichen met name het streven naar eenvoud en duidelijkheid toe. Wel zien we nog een aantal verbeterpunten om de effectiviteit van de regeling te vergroten. Deze verbeterpunten hebben we kenbaar gemaakt tijdens de internetconsultatie naar aanleiding van de voorgestelde wijzigingen. In dit artikel de belangrijkste verbeterpunten.

OVAL pleit voor een herziening van het toekenningsproces, waarbij we een voorstander zijn van een inschrijvingsvolgorde in plaats van de huidige toekenningsvolgorde. We suggereren ook een mogelijke verhoging van het budget per ronde en een vermindering van het aantal rondes om administratieve lasten te verminderen. Daarnaast dringen we aan op een regeling voor vergoeding van uren voor ontwikkeladviezen, met name voor de situaties waarin deelnemers het traject niet voltooien. We stellen voor om een vergoeding op te nemen tegen een gangbaar uurtarief of pro rata, mits er een prestatieverklaring met ten minste 4 uur aan begeleiding is ondertekend.

OVAL benadrukt de wenselijkheid van specifieke mogelijkheden voor kostenvergoeding met betrekking tot opleidingen voor het MKB. We pleiten voor een coherente aanpak, vergelijkbaar met de MDIEU-subsidie, waarin kortlopende opleidingskosten in aanmerking komen voor subsidie.

Daarnaast stellen we voor de subsidiabele activiteiten uit te breiden om mkb-ondernemingen meer mogelijkheden te bieden. We pleiten verder voor een verhoging van het subsidiepercentage en versterking van communicatie en ondersteuning om de regeling toegankelijker te maken voor mkb-ondernemingen. Daarnaast vragen we om een herziening van het aanvraagproces en (kortere) doorlooptijden, met aandacht voor privacykwesties bij het verstrekken van loonstroken.

OVAL benadrukt dat deze verbeterpunten bijdragen aan een effectievere en toegankelijkere SLIM-regeling voor alle betrokken partijen. Kijk voor onze volledige reactie op Overheid.nl | Consultatie Wijzigingsregeling SLIM, reactie (internetconsultatie.nl)

24/11/2023

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter