Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de arbeidsmarkt. Er verdwijnen banen, werk verandert. Tegelijkertijd ontstaat er ook nieuw werk. Drie arbeidsmarktregio’s zijn gestart met mobiliteitsteams. Die bieden extra ondersteuning op maat. Het aantal mobiliteitsteams wordt snel uitgebreid. OVAL ondersteunt de nieuwe aanpak met mobiliteitsteams. Dienstverlening is direct beschikbaar om mensen inzetbaar te maken en te begeleiden naar werk. Het kabinet heeft 195 miljoen euro uitgetrokken voor de regionale mobiliteitsteams, zo schrijven minister Koolmees en staatssecretaris van ’t Wout in een brief aan de Tweede Kamer. In totaal is 1.4 miljard euro beschikbaar voor het aanvullend sociaal pakket ter ondersteuning van de arbeidsmarkt.

Voor een deel van de mensen is de reguliere begeleiding onvoldoende en is er meer dienstverlening nodig. Regionale mobiliteitsteams bieden hulp op maat. Ongeacht of iemand bijvoorbeeld al een uitkering heeft. De teams gaan ook mensen helpen die een baan hebben maar met werkloosheid worden bedreigd. Er is speciale aandacht voor zzp’ers, mensen uit de Banenafspraak en jongeren. Petra van de Goorbergh, directeur OVAL: “Wij staan klaar om direct aan de slag te gaan. In een aantal arbeidsmarktregio’s zijn onze leden al actief in een publiek-private samenwerkingsverband. De komst van regionale mobiliteitsteams geeft hieraan een impuls. Een belangrijke doorbraak is dat wordt gekeken naar de begeleiding die iemand nodig, niet tot welke doelgroep men behoort.”

Gezamenlijke aanpak
In de regionale mobiliteitsteams gaan onder andere werkgeversorganisaties, vakbonden, gemeenten, UWV en onderwijsinstellingen samenwerken. Zo ontstaat één gezamenlijk loket in de arbeidsmarktregio. De eerste drie regionale mobiliteitsteams zijn gestart in Groot Amsterdam, Midden Brabant en Midden Utrecht. Medio 2021 zijn in alle arbeidsmarktregio’s de loketten van de mobiliteitsteams geopend en vormen zij een landelijk dekkend netwerk.

02/12/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter