Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Klassen die zonder leraar zitten, operaties die worden uitgesteld en lange wachtrijen op Schiphol. De krapte op de arbeidsmarkt is voor iedereen zichtbaar en tastbaar. En dit terwijl er nog vele mensen graag aan de slag willen, maar nog niet de juiste kennis of ervaring hebben. OVAL signaleert dat deze mensen graag aan de slag willen, maar niet de juiste ondersteuning krijgen. OVAL heeft om die reden de Tweede Kamer, naar aanleiding van het debat over de krapte op de arbeidsmarkt van 29 september, opgeroepen om meer te doen om mensen die nu nog aan de zijlijn staan aan het werk te helpen. 

Wat OVAL betreft liggen er nog voldoende kansen om mensen die al langere tijd aan de kant staan aan het werk te helpen. Om er voor zorg te dragen dat deze mensen aan het werk worden geholpen doet OVAL, in haar brief naar de Kamer, een drietal aanbevelingen:

•    Verbeter en versterk de publiek-private samenwerking in de regionale mobiliteitscentra (RMT). 
OVAL kunnen in samenwerking met UWV en gemeenten specifieke expertise bieden om mensen naar werk te begeleiden. Deze succesvolle publiek-private samenwerking is niet in iedere arbeidsmarktregio vanzelfsprekend. Om meer op maat gesneden loopbaandienstverlening aan te bieden is het noodzakelijk om publiek-private samenwerking een grotere rol te geven in regionale mobiliteitscentra.

•    Gebruik private dienstverleners om de energietransitie te versnellen. 
Private dienstverleners hebben de kennis en ervaring om werknemers van krimp- naar groeisectoren te begeleiden. Om de doelen van het klimaatakkoord te behalen zijn vele arbeidskrachten nodig in de energietransitie. Maar ook in ICT en techniek staan werkgevers te springen om werknemers. Private dienstverleners hebben bewezen succesvolle methodes om mensen naar groeisectoren te begeleiden, maar lopen tegen obstakels aan bij gemeenten en financiering. OVAL vraagt om deze obstakels weg te nemen

•    Voorkom uitval van werknemers. 
Het ziekteverzuim is in verschillende sectoren hoog. Dit leidt ertoe dat hetzelfde werk door minder mensen moet worden gedaan. Het tegengaan van ziekte en uitval van werknemers is een manier om het tekort aan arbeidskrachten tegen te gaan. Dit kan door de eigen regie van werknemers te versterken waardoor uitval kan worden voorkomen en kunnen werknemers, als zij aan het re-integreren zijn, eerder aan de slag met (aan)gepast werk. OVAL kan werkgevers en werknemers ondersteunen met preventie waardoor dreigend uitval vroegtijdig wordt gesignaleerd.

Met deze aanbevelingen kunnen op de korte termijn al mensen aan het werk worden geholpen. Voor OVAL is de arbeidsmarktkrapte een vraagstuk voor ons allen, waarbij OVAL met haar kennis en kunde graag de handschoen oppakt om deze arbeidsmarktkrapte aan te pakken. 
 

29/09/2022

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter