Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Op woensdag 16 juni heeft demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat het zetten van de eerste COVID-19 vaccinaties aan zeevarenden bijgewoond bij internationale waterbouwer Van Oord in de haven van Rotterdam. De vaccinaties met het Janssen vaccin worden de komende drie maanden door dienstverlener Arbo Unie en dochter Port Health Centre gezet bij zo’n 50.000 mensen onder beheer van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR).

Het vaccineren vanuit dit aparte programma gebeurt aan boord van schepen die onder Nederlandse vlag varen in de havens van Rotterdam, Amsterdam, Groningen en Vlissingen, en op de vaccinatie-locaties van Arbo Unie in de directe omgeving. Voor dit vaccinatieprogramma komen zeevarenden van alle nationaliteiten in aanmerking. Dankzij dit programma kunnen zij hun werk aan boord van zeeschepen wereldwijd veilig voortzetten.

Voor zeevarenden is in Nederland een aparte aanpak in de bestrijding van de COVID-19 pandemie ontwikkeld. Dienstverlener Arbo Unie verleent al jarenlang maritieme zorg in de Nederlandse havens via dochter Port Health Centre. “We kunnen snel eerste hulp verlenen bij alle denkbare incidenten en zijn gespecialiseerd in het inrichten en operationaliseren van medische zorgposten en -netwerken op elke gewenste locatie”, aldus Flip Kaster, directeur Port Health Centre. ‘We zijn blij dat de komende drie maanden een groot aantal van onze artsen en doktersassistentes kan helpen om ook zeevarenden te ondersteunen om hun werk te kunnen blijven doen’’, zegt Tjeerd van Zadelhoff, manager Health Services bij Arbo Unie.
 

16/06/2021

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter