Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Bedrijfsarts Corné Roelen is per 1 augustus benoemd tot bijzonder hoogleraar Bedrijfsgeneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij bekleedt namens de stichting Arbo Unie Nederland de leerstoel Bedrijfsgeneeskunde die zich in het bijzonder richt op verzuim en werk-functioneren. Arbo Unie is daarmee een van de eerste organisaties die op deze manier bijdraagt aan de toename van het aantal hoogleraren in dit werkveld. De samenwerking met diverse universiteiten past in de strategie van Arbo Unie om als academische arbodienst onderscheidend te zijn met een kwalitatief hoogstaande en evidence-based dienstverlening.

In zijn rol als bijzonder hoogleraar Bedrijfsgeneeskunde gaat Corné Roelen door met onderzoek naar het voorspellen van langdurig verzuim evenals re-integratie en werk-functioneren van mensen met psychische klachten. Recent onderzoek toont aan dat een meerderheid van de mensen die na verzuim met psychische klachten weer aan het werk zijn gegaan, last blijft houden van gezondheidsklachten waardoor ze minder productief zijn. Meer kennis van werk-functioneren na re-integratie kan bijdragen aan duurzame werkhervatting en een leven lang optimaal werken. Daarnaast zal Corné Roelen binnen de vakgroep Sociale Geneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Groningen bijdragen aan het onderwijs aan studenten en coassistenten in de Medische Wetenschappen en gaat hij professionals in het vakgebied Arbeid en Gezondheid begeleiden bij wetenschappelijk onderzoek.

Corné Roelen (1966) studeerde in 1991 af aan de Universiteit Utrecht waar hij vervolgens in 1995 is gepromoveerd. Sinds oktober 2004 is hij een geregistreerd bedrijfsarts en sinds januari 2018 werkzaam als bedrijfsarts bij Arbo Unie.

Bron: Arbo Unie

31/08/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter