Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Per 1 februari is het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum (DIC) onderdeel geworden van HumanTotalCare. Het DIC focust zich op organisaties waar in onregelmatige diensten gewerkt wordt, bijvoorbeeld ploegendiensten. De dienstverlening van het DIC is gericht op het behoud en de verbetering van de gezondheid en productiviteit van de werkenden. Door deze samenwerking komt de kennis en kunde van het DIC beschikbaar voor de circa 350.000 werkenden, die werkzaam zijn in onregelmatige diensten voor klanten van ArboNed, HumanCapitalCare en Mensely, allen onderdeel van HumanTotalCare (die een totaal van 1,5 miljoen werkenden onder contract heeft).

In Nederland werken volgens werkgeversvereniging AWVN circa 1,4 miljoen mensen in onregelmatige diensten. Dit aantal zal de komende jaren stijgen. Het DIC adviseert organisaties op strategisch, tactisch en operationeel niveau en helpt door middel van praktische maatwerkprogramma's (trainingen, coaching en diensten). Van inzicht, via relevantie, komen tot activatie. Hans Spanjers, directeur DIC: “Wil je werken in onregelmatige diensten op lange termijn volhouden, dan is het goed je bewust te zijn van hoe je daar met je leefstijl op kan inspelen. Denk aan slapen, voeding en sociale context. Het DIC vertaalt medisch- en wetenschappelijk onderzoek naar praktische tips.”

ArboNed, HumanCapitalCare en Mensely, onderdeel van HumanTotalCare, zien de vraag over duurzame inzetbaarheid bij onregelmatig werken toenemen. Hoe houden we onze medewerkers tot aan hun pensioen gezond, gemotiveerd en productief? Reden waarom HumanTotalCare meerwaarde ziet in het in huis halen van de praktische expertise van het DIC op dit vlak. Michel Verwoest, CEO HumanTotalCare: “Met de komst van het DIC verrijken we ons aanbod op het gebied van praktische interventies, waardoor we meer van waarde kunnen zijn voor onze groeiende groep 24/7-klanten.”

Ondertekening samenwerking Hans Spanjers en Michel Verwoest

Over Duurzaam Inzetbaarheid Centrum
In 2011 heeft Hans Spanjers het DIC opgericht. Hij stuurt een team aan van vaste medewerkers en freelancers die veelal door het DIC worden ingezet. De dienstverlening van het DIC is gericht op het behoud en de verbetering van de gezondheid en productiviteit van de werknemer, door het aanbieden van praktische vitaliteit- en duurzame inzetbaarheid programma’s. De laatste vier jaar heeft het DIC zich vooral gefocust op organisaties waarbij er in onregelmatige diensten gewerkt wordt. Het DIC heeft een leidende positie opgebouwd in de markt waar op onregelmatige tijden wordt gewerkt. Organisaties in de zorg, procesindustrie, media, openbaar vervoer en beveiliging alsmede brancheverenigingen en A&O fondsen bevinden zich onder hun klantenkring.

Over HumanTotalCare
Vanuit de merken ArboNed, HumanCapitalCare, Mensely, Focus Nederland en IT&Care, werken we aan een gezonder en vitaler werkend Nederland. We geven invulling aan integraal gezondheidsmanagement, in samenwerking met werkgevers en met inzet van onze professionals en tooling. En we werken aan de duurzame inzetbaarheid van werknemers. We ondersteunen werknemers gedurende hun werkzame leven om gezond, competent en gemotiveerd aan het werk te kunnen zijn. Gezamenlijk zetten 1.500 medewerkers zich dagelijks in voor ruim 65.000 werkgevers en 1,5 miljoen werknemers.

Bron: HumanTotalCare

04/02/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter