Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Lichamelijke belasting op de werkplek aanpakken is maatwerk. Goede voorbeelden zijn een bron van inspiratie voor bedrijven die hiermee aan de slag willen. Het Nederlands Focal Point roept bedrijven en branches met een goed voorbeeld van de aanpak van lichamelijke belasting op om mee te doen aan de Goede Praktijken Competitie. De winnaars ontvangen een prijs van €1500 en maken kans om Nederland te vertegenwoordigen bij de Europese finale in 2022.
 
Spier- en skeletaandoeningen behoren tot de meest voorkomende werkgerelateerde gezondheidsproblemen in Europa. Gelukkig zijn er ook al veel bedrijven en branches die de oorzaken van lichamelijke over- of onderbelasting succesvol weten aan te pakken. Die kennis en ervaring willen we delen, in Nederland én in Europa.
 
Om deze goede voorbeelden in de spotlight te zetten, organiseert het Nederlands Focal Point de Goede Praktijken Competitie. Ze roepen bedrijven en branches op om te laten zien welke maatregelen werken, hoe ze dit hebben aangepakt en wat het heeft opgeleverd. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 september 2021. De winnaars worden in oktober bekend gemaakt. Naast een bedrag van €1500 en positieve aandacht voor het de organisatie, maken winnaars ook kans om Nederland te vertegenwoordigen bij de Europese finale in 2022.
 

Over de Goede Praktijken Competitie en de jury
Inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury met vertegenwoordigers van werknemers, werkgevers en overheid. De jury kijkt naar de volgende criteria voor het beoordelen van de inzendingen:

  • een allesomvattende benadering van veiligheid en gezondheid op het werk;
  • aantoonbare verbeteringen op het gebied van fysieke belasting (zowel over- als onderbelasting);
  • de praktijk moet daadwerkelijk ingevoerd zijn (dus geen plan of idee);
  • participatie en betrokkenheid van werknemers en hun vertegenwoordigers;
  • de duurzaamheid van de maatregel in de tijd;
  • overdraagbaarheid naar andere werkplekken (in andere sectoren, in kleinere dan wel grotere organisaties, in andere lidstaten);
  • juiste timing (de maatregel moet in de afgelopen 5 jaar ingevoerd zijn).

Lees hier meer over de Goede Praktijken Competitie

Deze 15e editie van de Europese Goede Praktijken Competitie is onderdeel van de campagne voor een gezonde werkplek 2020-2022 Gezond werk: verlicht de last.

Bron: Het Nederlands Focal Point

25/05/2021

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter