Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Uit het arbeidsmarktonderzoek van Matchcare blijkt dat in het vierde kwartaal van 2020 de vraag op de arbeidsmarkt gemiddeld met 28 procent is gestegen t.o.v. het derde kwartaal. Vooral in de ICT is de groei indrukwekkend met 45 procent meer vacatures.

Ontwikkeling per provincie: Werkgelegenheid hardst gestegen in Utrecht
De stijging is in elke provincie terug te zien. Utrecht stijgt het meest, met gemiddeld 33 procent. In Zeeland, waar de werkgelegenheid voor een belangrijk deel leunt op het toerisme, is de stijging het meest bescheiden met 15 procent.

Ontwikkeling per vakgebied: vooral meer vacatures voor ICT’ers
De vakgebieden ICT, Techniek en Bouw, architectuur en infratechniek zijn in het afgelopen kwartaal het meest gestegen qua vacature-aantallen. In de ICT groeide het aantal vacatures met 45 procent, in de Techniek 39 procent en de Bouw eveneens 39 procent. Voor Onderwijs, opleiding en training waren ook veel meer vacatures dan in het vorige kwartaal, een stijging van 41 procent. Wat voor dit vakgebied meestal het geval is in een vierde kwartaal.

De vraag stijgt niet in alle vakgebieden. Horeca, Persoonlijke dienstverlening en Recreatie, sport en toerisme zien het aantal vacatures dalen, voor de Horeca zelfs met 41 procent.

Ontwikkeling per beroep: meeste vraag naar technische functies
Veelgevraagde beroepen blijven: Onderhoudsmonteur machines en Supervisor van bouwbedrijf medewerkers. Het aantal vacatures voor Software developer is met meer dan 50 procent toegenomen.

De volledige Arbeidsmarktrapportage Vierde Kwartaal 2020 kunt u inzien op www.matchcare.nl/arbeidsmarktrapportage

Download hier het volledige persbericht. 

Bron: Matchcare

27/01/2021

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter