Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

De coronacrisis heeft de manier waarop we werken voorgoed veranderd. De Skillpas is een online instrument waarmee elke werknemer, student of werkzoekende zijn/haar talenten en vaardigheden kan ontdekken en bijhouden. Vervolgens kan er op basis van talenten worden gematcht op die plek op de arbeidsmarkt die daar het best bij past. Zeker ten tijden van de coronacrisis biedt dit kansen voor mensen om nieuw werk te vinden. 

Dit matchen gebeurt door de focus te leggen op talenten en skills die in meerdere functies te gebruiken zijn en alle vacatures van Nederland daaraan te koppelen. Daarvoor is het belangrijk dat iedereen zijn talenten en skills kent, ontwikkelt en zichtbaar maakt. In deze veranderende arbeidsmarkt tellen deze namelijk sterker mee dan een CV of opleiding.

Skillpas is van de gebruiker en kan vanaf nu een leven lang meegenomen worden naar andere werkgevers of sectoren waar de beste nieuwe banen en mogelijkheden liggen.

Skillpas: Voor iedereen toegang tot de best passende (loop)banen
Skillpas maakt onderdeel uit van steeds meer Loopbaanplatformen zoals bijvoorbeeld WerkPlanet ( www.werkplanet.nl) . WerkPlanet is de Talent assessment en loopbaannavigator voor medewerkers, studenten en werkzoekenden. Het helpt bij vragen als: ‘Wat zijn mijn unieke skills en talenten? Welke vacatures passen daarbij? Welke opleidingen helpen om mijn talenten en skills te ontwikkelen en waar zit het werk dat het beste bij mij past?’
  
Wat zijn de mogelijkheden van Skillpas?
Skills zijn de nieuwe valuta op de arbeidsmarkt en Skillpas zorgt dat iedereen deze optimaal kan benutten. Met Skillpas kan men ook kijken welke opleidingen helpen om skills op te waarderen en waardevoller te maken door te investeren in een bepaalde opleiding. Hierdoor wordt de gebruiker interessanter en vindbaarder voor werkgevers. En niet alleen voor banen in zijn of haar huidige sector, maar ook voor werk een ander vakgebied.  Simpelweg door de focus te leggen op talenten en skills die in meerdere functies te gebruiken zijn en alle vacatures van Nederland daaraan te koppelen.

Download hier een pdf van het persbericht

Bron: Matchcare
 

17/09/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter