Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Tilburg, 19 september 2023 – De krapte op de arbeidsmarkt en het hoge verzuim onder werknemers vragen om politieke actie. Het kabinet neemt nauwelijks extra maatregelen om deze knelpunten aan te pakken. Dat is een gemiste kans, terwijl daadkracht nodig is. Neem maatregelen om uitval door ziekte te voorkomen en investeer in de begeleiding van mensen naar werk in kraptesectoren. Dat is de oproep van brancheorganisatie OVAL naar aanleiding van de Miljoenennota.

Schoolklassen die naar huis worden gestuurd, operaties die worden uitgesteld en onvoldoende vaklieden om zonnepanelen te leggen. De krapte op de arbeidsmarkt is voor iedereen zichtbaar en tastbaar. Daarbovenop is het verzuim onder werknemers torenhoog. Dit alles leidt tot een enorm tekort aan personeel en daarmee oplopende werkdruk onder werknemers. Als we nu niets doen, bestaat het risico dat Nederland vastloopt.

We zien nog steeds dat veel mensen dolgraag willen werken maar onvoldoende ondersteuning krijgen om aan de slag te gaan. Het is om die reden van belang om extra te investeren in de begeleiding van mensen die lange tijd aan de kant staan, zoals statushouders, mensen met een arbeidsbeperking of schoolverlaters. Concreet kan dit door de inzet van de no risk polis, aanvulling op het inkomen bij overstap naar ander werk en het vaker inzetten van jobcoaches. Als de politiek investeert in extra begeleiding, verdient dit zich uiteindelijk terug, aldus OVAL-directeur Elwin Wolters.

19/09/2023

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter