Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

De directie van Zorg van de Zaak Netwerk heeft samen met het Rode Kruis Ziekenhuis, &niped en Streeklab Haarlem een COVID-19 Check voor haar zorgprofessionals ontwikkeld. De check start met een online screening. Wanneer een zorgmedewerker na het doorlopen van de screening in een risicocategorie valt, volgt er direct contact met een arts van Zorg van de Zaak. De arts bepaalt in overleg met het infectiepreventieteam van het Rode Kruis Ziekenhuis en Streeklab Haarlem of er een COVID-19 test afgenomen moet worden. Binnen een zeer korte tijd krijgt de zorgmedewerker uitsluitstel van de arts of hij/zij besmet is.

Door de impact van het coronavirus, dat heel Nederland raakt, is het van uiterst belang dat het zorgpersoneel op de been blijft. Zorgorganisaties werken samen om de gevolgen van het nieuwe virus te beperken en daarmee ook het zorgpersoneel inzetbaar te houden. Dat geldt ook voor de onderdelen van Zorg van de Zaak Netwerk, waaronder het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en de kliniek van Rodersana in Oirschot. Hun medewerkers behoren tot de vitale beroepsgroepen.

COVID-19 Check
De COVID-19 Check is een dynamische screening, ontwikkeld met de RIVM-richtlijnen als basis en in overleg met diverse specialisten in de zorg, zoals de GGD. Nieuwe inzichten en beleid volgen elkaar snel op in deze tijd. Deze worden direct doorgevoerd in de COVID-19 Check.

Marius Touwen, eigenaar en CEO van Zorg van de Zaak Netwerk vult aan: “Deze online check wordt ingezet om zorgpersoneel snel te kunnen testen. Het is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid er alles aan te doen om zorgprofessionals op de been te houden en hen te ondersteunen.”

Govert Ho, directeur van &niped: “In deze uitzonderlijke tijd moeten wij elkaar helpen. &niped heeft de kennis over preventie in Nederland en het platform en ik ben erg blij dat wij op deze wijze het Rode Kruis Ziekenhuis en haar medewerkers kunnen ondersteunen.”

Jan Sinnige, arts-microbioloog van Streeklab Haarlem: “Het is een enorme uitdaging om al het zorgpersoneel veilig te laten werken in deze hectiek. Wie heeft er risico’s gelopen? Wie heeft er een test nodig? We hopen op deze manier de medewerkers snel en betrouwbaar te ondersteunen, zodat zij zich maximaal op de zorg kunnen richten.”

Lees hier het volledige persbericht.

Bron: Zorg van de Zaak Netwerk

25/03/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter