Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Voor het structureel versterken van de werkgeversdienstverlening en het matchen in de arbeidsmarktregio’s wordt het SUWI Besluit aangepast en een aantal aanvullende maatregel getroffen. Dit schrijf Staatssecretaris Van Ark in een brief aan de Tweede Kamer.

In elke arbeidsmarktregio komt er één gezamenlijk publiek werkgeversservicepunt, met hetzelfde basispakket aan werkgeversdienstverlening; alle uitvoerders van deze werkgeversdienstverlening binnen de arbeidsmarktregio werken vanuit één gezamenlijk uitvoeringsplan. Gemeenten en UWV maken alle instrumenten en voorzieningen die zij in de regio aan werkgevers aanbieden bij het in dienst nemen van werkzoekenden tenminste transparant. En streven daarbij naar verdere harmonisatie. In het gezamenlijke regionale uitvoeringsplan beschrijven gemeenten en UWV ook hoe zij bij de werkgeversdienstverlening aansluiten op hun werkzoekendendienstverlening en op scholing. Onderdeel van het regionale uitvoeringsplan is ook een beschrijving van de wijze waarop gemeenten en UWV de profielen van hun werkzoekenden en vacatures op het regionale werkgeversservicepunt beschikbaar stellen.

Het werkgeversservicepunt biedt straks in elke arbeidsmarktregio hetzelfde basispakket.

  • Het vinden van passende kandidaten voor werkgevers uit de geregistreerde werkzoekenden en nazorg na plaatsing van een kandidaat.
  • Informeren en adviseren over alle beschikbare instrumenten, voorzieningen en voorwaarden in de arbeidsmarktregio.
  • Informatie en advies geven over het passend maken van werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Informeren en adviseren over vraag en aanbod op de regionale arbeidsmarkt.

Na aanpassing van het Besluit SUWI, streefdatum 1 januari 2021, wordt concreter voorgeschreven wat dit inhoudt. Binnen de arbeidsmarktregio blijft er ruimte voor regionale en lokale invulling van het ‘hoe’. Het staat de regio’s vrij om daarnaast ook andere diensten aan te bieden.

Bron: Kamerbrief over maatregelen Breed Offensief Perspectief op Werk

18/11/2019

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter