Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

De behaalde resultaten van re-integratiedienstverlening ingekocht door UWV zijn weer verder verbeterd ten opzichte van vorig jaar en beter dan ooit. Dat bleek tijdens het landelijke UWV seminar voor re-integratiebedrijven op 17 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Onderstaand een kort overzicht van de resultaten over 2022 (tot en met augustus).

-    Werkfit maken: 90% succesvol afgesloten
-    Naar werk: 69% plaatsing
-    Modulaire re-integratiediensten: 94% succesvol afgesloten
-    Praktijkassessments: 96% succesvol afgesloten

Ook de klanttevredenheid is weer verder gestegen. De klanttevredenheid (gemeten over 2021) is gemiddeld beoordeeld met het cijfer 8,4.  OVAL dankt alle leden die in opdracht van UWV re-integratiedienstverlening uitvoeren en zoveel mensen succesvol begeleiden richting of naar werk. 

Uurtarief per 1 januari 2023

Het huidige uurtarief is in 2020 na onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door Cebeon vastgesteld op €80. Afgesproken is om dit tarief na 2 jaar te herijken. Medio 2022 heeft Cebeon wederom onderzoek uitgevoerd. Op basis van dit onderzoek wordt op basis van de loon- en bedrijfskosten over 2021, en rekening houdend met indexatie van cao-lonen en consumentenprijsindex, het uurtarief opnieuw vastgesteld. 

Het uurtarief wordt per 1 januari 2023 hoogstwaarschijnlijk vastgesteld op €85. Dit is inclusief een normbedrag van €4 per uur voor betaling van reiskosten aan cliënten die meer dan 15 kilometer enkele reis moeten reizen.

De finale indexering wordt vastgesteld in november. Vervolgens vindt definitieve besluitvorming plaats door de directie van het UWV Werkbedrijf. Zodra besluitvorming heeft plaatsgevonden en SZW is geïnformeerd volgt verdere communicatie richting re-integratiebedrijven. De indexering van de reiskosten van cliënten wordt weer bezien in 2023.
 

19/10/2022

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter