Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

In een gezamenlijke notitie hebben OVAL, KNMG, KNMT, ANT, KNMP, KNGF en NAPA gereageerd op de internetconsultatie van het ministerie VWS over het wijzigingsbesluit BIG-nummer. De partijen kunnen zich vinden in de vermelding van BIG-nummers van zorgverleners bij namen op websites, in digitale handtekeningen en op verzoek. Verplichte vermelding in wachtkamers is echter ongewenst.

Het ministerie van VWS lanceerde eerder dit jaar een regeling over de verplichte vermelding van het BIG-nummer. Het veld was hierover niet ingelicht wat tot veel commotie heeft geleid. Dit resulteerde in een aangepast voorstel met internetconsultatie.

In de gezamenlijke notitie geven de partijen aan dat de administratieve belasting die de vermelding in de wachtkamer met zich mee zou brengen disproportioneel hoog is en ten koste gaat van tijd voor de zorg voor patiënten. Ten slotte geven de partijen het advies om de publieksvoorlichting over het BIG-register te verbeteren. Patiënten kunnen dan het BIG-register gebruiken om te controleren of een beroepsbeoefenaar bevoegd is om zorg te verlenen.

Lees hier de gezamenlijke reactie.

11/10/2019

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter