Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de arbeidsmarkt. In bepaalde sectoren verdwijnen banen. Soms zullen deze effecten tijdelijk zijn, soms ook langdurig of permanent. Tegelijkertijd zijn er sectoren met moeilijk vervulbare vacatures. 

Op 28 augustus 2020 heeft het kabinet een aanvullend sociaal pakket gepresenteerd. Onderdeel hiervan zijn de regionale mobiliteitsteams. Op 30 november 2020 zijn de afspraken over de aanpak met de regionale mobiliteitsteams vastgelegd in een intentieverklaring. OVAL heeft deze intentieverklaring ondersteund. 

In de regionale mobiliteitsteams gaan onder andere werkgeversorganisaties, vakbonden, gemeenten, UWV en onderwijsinstellingen samenwerken. Zo ontstaat één gezamenlijk loket in de arbeidsmarktregio. Het doel van de intensieve regionale samenwerking is mensen die als gevolg van de coronacrisis hun baan zijn verloren of dreigen te verliezen, en gebaat zijn bij extra ondersteuning, snel en gericht te ondersteunen naar ander werk met behulp van aanvullende crisisdienstverlening, scholing via praktijkleren in het mbo en werkfitbehoud crisisdienstverlening voor de doelgroep banenafspraak.

Op 25 maart 2021 is de Tijdelijke regeling aanvullende crisisdienstverlening COVID-19 in de Staatscourant gepubliceerd. Hierin zijn ook de budgetplafonds vastgesteld. 
 

  • aanvullende crisisdienstverlening (plafond 2021: € 28.953.150)
  • scholing via praktijkleren in het mbo (plafond 2021: € 28.000.000)
  • werkfitbehoud crisisdienstverlening voor de doelgroep banenafspraak (plafond 2021: € 15.150.000)
     

Welke dienstverlening hier precies onder valt en kan worden ingezet / ingekocht, met bijbehorende bedragen, is nu ook bekend. Wij hebben deze bijlagen, ook wel menukaarten genoemd, op een rijtje gezet.

Bijeenkomst regionale mobiliteitsteams

Exclusief voor leden van OVAL organiseren wij op donderdag 8 april van 16:00 – 17:00 een online bijeenkomst over de regionale mobiliteitsteams. Aan de orde komen onder andere recente ontwikkelingen en activiteiten die OVAL heeft en gaat ondernemen voor een goede aansluiting bij de regionale mobiliteitsteams. Aanmelden voor leden kan door het sturen van een mail naar info@oval.nl onder vermelding van ‘Bijeenkomst regionale mobiliteitsteams’. 
 

25/03/2021

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter