Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Staatssecretaris Van 't Wout deelt in de Kamerbrief de resultaten van 2 onderzoeken naar de uitvoering van de Wet banenafspraak. Op te maken valt dat er de afgelopen jaren positieve ontwikkelingen in de arbeidsmarktpositie van mensen uit de doelgroep banenafspraak zijn geweest.

Van alle werkzame mensen in de banenafspraak in het derde kwartaal van 2018, had een jaar later 86 procent nog steeds werk had. Ook is specifiek gekeken naar de groep mensen die in de periode van het vierde kwartaal van 2017 tot en met het derde kwartaal van 2018 begonnen zijn met werken. Van deze groep heeft 67 procent een jaar later nog steeds werk.

Toch is er nog veel werk te verzetten. Nog teveel mensen met een arbeidsbeperking staan aan de kant. Ook wordt door de huidige corona-crisis meer inspanningen gevraagd van alle betrokkenen bij de banenafspraak, met name van werkgevers, om mensen aan het werk te houden en aan het werk te krijgen. Dit versterkt de noodzaak om de banenafspraak te vereenvoudigen. Hierdoor wordt het voor werkgevers eenvoudiger om iemand uit de banenafspraak aan te nemen.

Breed Offensief
Het ‘Breed Offensief’ is aangekondigd waarin maatregelen worden genomen om het voor werkgevers eenvoudiger te maken mensen met een beperking in dienst te nemen en te houden. En om het voor mensen aantrekkelijker te maken om aan het werk te gaan.

Coronasteun
Vanwege de coronasituatie heeft het Kabinet als onderdeel van het steun- en herstelpakket 36 miljoen euro beschikbaar gesteld voor mensen uit de doelgroep banenafspraak. Met dit geld kunnen mensen van werk naar werk worden begeleid en, als dat niet mogelijk blijkt te zijn, zoveel mogelijk werkfit gehouden.

Bron: Rijksoverheid

21/12/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter