Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Op dinsdag 3 december organiseerde OVAL een ambitieuze en inspirerende ledenbijeenkomst bij Green Village in Nieuwegein. Na de ledenvergadering gaf Stefan Thewissen, econoom bij de OESO een presentatie over de Jobs Strategy, waarin de Nederlandse arbeidsmarkt in internationaal perspectief wordt bekeken.
 

Termijn Sieb Louwsma als voorzitter verlengd

In december 2018 is Sieb Louwsma voor een termijn van een jaar verkozen tot voorzitter van OVAL. Na een positieve evaluatie stelt het bestuur voor om het voorzitterschap van Sieb Louwsma met een jaar te verlengen. De ledenvergadering is akkoord gegaan met het advies van het bestuur. Wij wensen Sieb heel veel plezier en succes in zijn tweede jaar als voorzitter van OVAL.
 

Strategie 2020-2023 en activiteitenplan 2020

De strategie 2020-2023 en het activiteitenplan 2020 is toegelicht. Met de missie ‘Iedereen aan het werk naar vermogen met plezier’ gaat OVAL zich de komende 4 jaar richten op de pijlers: belangenbehartiging, autoriteit, verbinding en kwaliteit. Het ambitieuze activiteitenplan en de strategie is door de ledenvergadering goedgekeurd.
 

Markt en Ontwikkelingen

Met de Week van de Werkstress, het Nationaal Outplacement onderzoek, het jobcoach onderzoek, tevredenheidsonderzoek arbodiensten en het ontwikkeladvies 45+ heeft OVAL de media vaak gehaald. OVAL levert daarnaast actief een bijdrage op het gebied Leven Lang Ontwikkelen, het tekort aan bedrijfsartsen, de kwaliteitsimpuls voor de Wet verbetering Poortwachter en de Commissie Regulering van werk.
 

Stefan Thewissen plaatst Nederlandse arbeidsmarkt in Internationaal perspectief
Na de ledenvergadering hebben we Nederland bekeken vanuit een internationaal perspectief. Stefan Thewissen, econoom bij de OECD in Parijs, ging in op de nieuwe Jobs Strategy waarin het stimuleren van inclusieve groei en welzijn centraal staan en de OESO-landen met elkaar worden vergeleken, gevolgd door gerichte adviezen. Hij sprak over de relatie tussen flexibiliteit en kwaliteit en over inclusiviteit als prioriteit. Er is sprake van dualiteit op de arbeidsmarkt; het aantal zzp’ers en tijdelijke contracten is in Nederland uitzonderlijk hoog. Het gaat niet zozeer over inkomensongelijkheid maar vooral over kansenongelijkheid. Stefan bepleitte een meer gelijke fiscale behandeling van werknemers en zzp’ers. Ook het percentage deeltijdwerkers, vooral vrouwen, is in Nederland extreem hoog. Dat leidt tot een ‘gender gap’ waarbij ook de risico’s en de onderliggende culturele en institutionele oorzaken werden besproken. Om de presentatie terug te kijken klik hier.

05/12/2019

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Downloads en/of links

Klik op het bestand om deze te downloaden.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter