Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Utrecht, 18 juni 2019 - Werkgevers, arbodiensten en verzekeraars kunnen nu volledig AVG-proof gegevens uitwisselen bij verzuimprocessen. SIVI heeft de essentiële informatie voor deze processen vastgelegd in twee nieuwe verzuimstandaarden die alle ketenpartijen in staat stelt te voldoen aan de strenge Privacy-by-design eisen van de AVG.

De introductie van de twee nieuwe verzuimstandaarden ligt in het verlengde van de in 2017 succesvol gemoderniseerde standaard voor gegevensuitwisseling tussen werkgevers en arbodiensten. Met de nieuwe standaarden wordt de gegevensuitwisseling tussen werkgevers en verzekeraars en tussen arbodiensten en verzekeraars volledig AVG-proof ondersteund.

Ontwikkeld met verzekeraars en arbodiensten

SIVI ontwikkelde de nieuwe verzuimstandaarden in nauwe samenwerking met verzekeraars én arbodiensten. Leden van de brancheorganisatie OVAL leverde praktische kennis en inzichten uit de dagelijkse praktijk.
SIVI-directeur Peter Mols: “Onze nieuwe verzuimstandaarden zijn een mooi resultaat van samenwerken tussen arbodiensten, werkgevers en verzekeraars. Al deze partijen vinden het belangrijk om kwalitatieve dienstverlening te leveren waarbij de privacy van werknemers is gegarandeerd. 
”OVAL-directeur Petra van de Goorbergh sluit zich hierbij aan: “Deze standaarden passen in de kwaliteitswaarborgen van OVAL voor professionele dienstverleners waarbij privacy en beveiliging van persoons- en medische gegevens goed zijn geregeld.”

Eind mei gaf SIVI toelichting op de nieuwe verzuimstandaarden tijdens een druk bezochte informatiebijeenkomst. Een volgende informatiebijeenkomst op 20 juni is ook volgeboekt. Een derde bijeenkomst wordt binnenkort gepland; geïnteresseerden kunnen hierover meer lezen op https://www.sivi.org/actueel/informatiesessie-verzuimstandaarden/.

----------------------------------------------------------------------------

Over SIVI :

De waarde van vernieuwing 

De wereld is in de ban van disrupties en innovaties. Elke dag zien we weer nieuwe dingen, zijn er nieuwe toepassingen, nieuwe vindingen, die potentieel de wereld op z’n kop zetten. In de digitale economie lijkt alles mogelijk. Is het niet vandaag, dan zeker morgen. Maar hoe zorgen we ervoor dat wat technologisch kan, in de praktijk ook echt werkt?

SIVI ontwikkelt en beheert standaarden voor digitaal zakendoen in de verzekeringsbranche. Onafhankelijk en deskundig. Gebaseerd op inzichten om kosten te verlagen en waarde toe te voegen. Inzichten die verder reiken dan de standaarden alleen. SIVI analyseert trends, onderzoekt de impact van nieuwe technologieën en inspireert alle ketenpartners om samen nieuwe stappen te zetten. Dat krijgt zijn weerslag in papers, seminars en trainingen voor managers en medewerkers van bijvoorbeeld verzekeraars, intermediairs en volmachten. Vanuit het geloof dat vernieuwing pas waarde krijgt als je het in de keten vlekkeloos kunt toepassen.
SIVI brengt ketenpartners samen om digitaal verkeer voor de sector en de consument te laten werken. De consument, die steeds hogere eisen stelt aan gemak, zekerheid en veiligheid. En die ‘vertrouwen’ tegenwoordig met hoofdletters schrijft. Het succesvol bedienen van de digitale consument vraagt om de eenduidigheid van standaarden en de inspiratie van nieuwe mogelijkheden. SIVI helpt de verzekeringsbranche om beide te bieden.
SIVI – digitale toekomst, kennis van nu.

20/06/2019

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter