Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Het kabinet wil de mensen die nu in onzekerheid verkeren de zekerheid geven dat ze aanspraak kunnen maken op passende begeleiding bij het zoeken naar nieuw werk en inkomen. Hiervoor komt € 1,4 miljard beschikbaar voor een sociaal pakket. Dit sociaal pakket is uitgewerkt in een Kamerbrief waarover op 24 september gedebatteerd is in de Tweede Kamer.

OVAL onderschrijft het belang van grote investeringen in werkzekerheid. In het Deltaplan Werk hebben wij eerder concrete maatregelen uitgewerkt. Het is van belang dat er noodzakelijke aanvulling op reeds bestaande dienstverlening beschikbaar komt. Zo laten we mensen niet wachten maar bieden direct passende ondersteuning en begeleiding op maat.

Het kabinet steekt onder meer 683 miljoen euro in de ondersteuning en begeleiding naar nieuw werk. Het is de bedoeling dat werkzoekenden zoveel mogelijk bij één loket terecht kunnen voor begeleiding naar werk, schrijft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Kamer. Daarnaast wordt bijna 200 miljoen vrijgemaakt voor bij- en omscholing en ontwikkeladvies.

OVAL onderschrijft de grote meerwaarde die regionale mobiliteitsteams kunnen bieden om mensen van werk naar werk te begeleiden. Voorwaarde voor succes is echter wel dat dit in publiek-private samenwerking gebeurd. In de uitwerking geeft het kabinet aan dat UWV, gemeenten, werkgeversorganisaties en vakbonden gaan samenwerken en de hulp coördineren. De reeds beschikbare expertise en capaciteit van bedrijven die van werk naar werk begeleiding en re-integratie al sinds jaar en dag succesvol uitvoeren moet een plek krijgen in de regionale mobiliteitsteams. Pas dan zijn wij ervan overtuigd dat mensen snel en succesvol naar werk worden begeleid. Het geld moet worden besteed waarvoor het bedoeld is, mensen aan het werk helpen. Nieuwe bureaucratie en papieren tijgers moeten worden voorkomen.

Lees hier de kamerbrief uitwerking aanvullend sociaal pakket.
 

24/09/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter