Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Op 8 april jl. zond minister Asscher een brief aan de Tweede Kamer. Hij meldt daarin de stand van zaken van uitwerking van de het actieplan Kanker en Werk.

  • Er wordt een brede pilot gestart met de no-riskpolis. In aanmerking komen alle vangnetters – en niet alleen vangnetters met de diagnose kanker. Omdat toekenning van de no-riskpolis niet gerelateerd is aan een specifieke diagnose, zijn de geschetste privacyaspecten niet aan de orde en is de uitvoering ervan niet afhankelijk van het gesprek met de verzekeringsarts in de spreekkamer. Daarbij wordt ingezet om – via onderzoek achteraf – te achterhalen of eerdere inzet van de no-riskpolis met name effecten heeft voor (ex-)kankerpatiënten. Samen met UWV werk ik daartoe op dit moment een onderzoeksopzet uit.
  • In een pilot met vervroegde inzet van de no-riskpolis wordt afgeweken van de geldende wet- en regelgeving. Het experiment vereist daarom een specifieke AMvB. De pilot kan op zijn vroegst in het eerste kwartaal 2017 van start gaan.
  • De Roadmap Werkkracht bij kanker, ontwikkeld in samenwerking tussen het ministerie van SZW en OVAL, wordt op het Arboportaal (www.arboportaal.nl) gepubliceerd.

Lees ook het vandaag verschenen persbericht van OVAL 'Roadmap Werkkracht bij kanker maakt re-integratie voor werkgever en werknemer inzichtelijk'.

Bron: OVAL en ministerie van SZW

11/04/2016

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter