Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Het doel van de subsidieregeling is om de directe en duurzame inzetbaarheid van werkzoekenden en werkenden op de arbeidsmarkt te verbeteren. Bij praktijkleren in het mbo wordt werken bij een bedrijf of organisatie die als erkend leerbedrijf een praktijkplaats biedt, gecombineerd met het doen van (een deel van) een mbo-opleiding.

Leerbedrijven moeten aan een aantal voorwaarden voldoen om de subsidie te ontvangen. Zo moet de betreffende deelnemer werkzoekend zijn, of een werkende die werkloos dreigt te worden. Ook moet de opleiding gericht zijn op het behalen van een volledig mbo diploma, een certificaat of een praktijkverklaring.

Deze subsidie voor werkgevers is onderdeel van het derde steunpakket van de overheid. In totaal is er 25,5 miljoen euro beschikbaar voor de periode 2021 t/m 2023. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staat de gedetailleerde informatie over de subsidieregeling en de voorwaarden. Via de RVO kunnen werkgevers vanaf januari 2022 de subsidie aanvragen.
 

13/12/2021

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter