Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Op vrijdag 1 november 2019 hield prof. dr. Annet de Lange haar inaugurele rede in het kader van haar bijzondere leerstoel Succesvol ouder worden op het werk. Door achterblijvende geboortecijfers, hogere levensverwachting en stijgende pensioenleeftijd is het thema duurzame inzetbaarheid de afgelopen jaren erg belangrijk geworden.

Duurzame inzetbaarheid betekent dat werknemers in hun arbeidsleven doorlopend over realiseerbare mogelijkheden én voorwaarden beschikken om in huidig en toekomstig werk te (blijven) functioneren met behoud van gezondheid en welzijn.

Om dit mogelijk te maken, draagt ook de omgeving van de werkende (organisatie, samenleving, overheid) verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd moeten werknemers zelf regie voeren over hun duurzame inzetbaarheid door de ontwikkeling van zelfmanagement.

Prof. dr. Annet de Lange zal met haar leerstoel bestaande kennis presenteren en nieuwe kennis ontwikkelen over de thema’s:

  • zelfmanagement en duurzame inzetbaarheid
  • psychologische perspectieven op succesvol ouder worden op het werk
  • arbeids en organisatiepsychologische interventies voor duurzame inzetbaarheid

Bekijk of download hier het oratieboekje: Succesvol ouder worden op het werk: psychologische perspectieven op zelfmanagement en duurzame inzetbaarheid van werkenden tijdens de levensloop

04/11/2019

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter