Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Op 19 september 2024 organiseert de werkgroep Arbeid & Gezondheid van de sectie A&O van het Nederlands Instituut van Psychologen/NIP een interactief symposium. Het thema van deze middag is ‘Samen sterk: samenwerken aan mentale gezondheid in organisaties’.

Focus op de werksituatie

Het symposium volgt op het statement dat de werkgroep Arbeid & Gezondheid eind 2023 verspreidde. In dit statement werd gesteld dat organisaties veel meer kunnen én moeten doen om burn-out van hun medewerkers te voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat er vaak wordt gefocust op individuele werknemers, die weerbaarder moeten worden. Dit is belangrijk, maar niet voldoende. Er moet een cultuurverandering in de werksituatie plaatsvinden. Zodat er vroegtijdig hulp kan worden geboden.

Samenwerken om burn-out te voorkomen

Maar hoe geef je handen en voeten aan preventie en vroegtijdige hulp? Er zijn veel soorten professionals met elk hun eigen expertises op het terrein van werkstress en overbelasting. Naast de arbeids- en gezondheidspsychologen, arbeids- en organisatiepsychologen en gezondheidszorgpsychologen zijn er bedrijfsartsen en andere arbo-kerndeskundigen, HR-professionals, huisartsen, etc. De verschillende experts weten vaak nog weinig af van de kennis en vaardigheden van de anderen. Terwijl juist in samenwerking stress en burn-out voorkomen kunnen worden.

Het symposium

Met het interactieve symposium wil de werkgroep Arbeid & Gezondheid in gesprek met de vele verschillende experts op dit terrein over wat meer samenwerking zou kunnen toevoegen. In kleine groepen gaan we de diepte in aan de hand van concrete vragen. Daarnaast zal er een keynote worden verzorgd door prof. dr. Arnold Bakker, hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en expert op gebied van gezondheid en welzijn op het werk. De Dagvoorzitter is Malou van Hintum, wetenschapsjournalist en ervaren dagvoorzitter met als speciaal interessegebied psyche en gezondheid.

Hoor jij tot de hierboven genoemde experts en wil jij ook samen zoeken naar oplossingen om elkaar beter te bereiken en te benutten? Meld je dan direct aan voor dit symposium vol inspiratie en uitwisseling! Dat geldt uiteraard ook voor mensen uit jouw organisatie of netwerk die dit interessant vinden.

Meer informatie of direct aanmelden?

Kijk voor meer informatie over het symposium of om je direct aan te melden op de website van het NIP

30/04/2024

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter