Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Van 1 januari tot en met 28 februari 2022 kunnen werkgevers via Tel mee met Taal weer subsidie aanvragen om te investeren in de basisvaardigheden van werknemers. Dit moet leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden van werknemers, zzp’ers die voor het bedrijf werken of andere werknemers waarmee een minder duurzame arbeidsrelatie is aangegaan zoals een tijdelijke arbeidsplaats of beschut werk.

Voordelen

Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer heeft verschillende voordelen, niet alleen voor de werknemer, maar ook voor de werkgever. Zo worden er minder fouten gemaakt op de werkvloer en werkstress én ziekteverzuim gaan omlaag. Ook krijgen werknemers doorgaans meer zelfvertrouwen en kunnen zelfstandiger werken. Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taalcursus op de werkvloer merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie.

Hoogte subsidie en budget

In totaal is er in 2022 2,9 miljoen euro beschikbaar voor laaggeletterde werknemers. Per aanvraag is de subsidie maximaal 125.000 euro. Tel mee met Taal vergoedt 67% van de activiteiten voor laaggeletterde werknemers. Het maximumbedrag per cursist is 1.500 euro.

Via Tel mee met Taal is er in 2022 ook 1,3 miljoen euro subsidie beschikbaar voor ouders en 625.000 euro voor experimenten.

24/11/2021

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter