Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Op vrijdag 23 november heeft OVAL deelgenomen aan de bijeenkomst Challenge Technologie voor Inclusie. De coalitie voor Technologie en Inclusie wil het gebruik van de mogelijkheden van technologie voor inclusie stimuleren. Daarom organiseerden het ministerie van SZW en UWV namens de coalitie gezamenlijk de Challenge Technologie voor Inclusie. Het doel van de Challenge is om ervaring op te doen met de implementatie van technologie ter ondersteuning van werknemers met beperkingen. Door deze ervaring kunnen werkgevers, gebruikers, ondersteuners (zoals jobcoaches en arbeidsdeskundigen) en ontwikkelaars samen de beste koers bepalen om werk toegankelijker te maken, de kwaliteit van werk te vergroten en de inzetbaarheid en/of productiviteit van werknemers te verhogen. Het beoogde resultaat is een set goede werkpraktijken met mogelijkheden voor verdere opschaling van de technologie.

Bij de start van de dag was er een presentatie door Marleen Stikker (directeur Waag Society Amsterdam) die ons meenam in Technologie, inclusie maar ook ethiek. Aansluitend waren er 11 pitches van bedrijven en personen die om verschillende redenen behoefte hadden aan (verbeterde of nieuwe) technologie om werkzaamheden beter uit te kunnen voeren. Denk hierbij aan werknemers die constant met een heggenschaar moeten werken, zijn er oplossingen te vinden om dit werk lichter te maken. Of wat te denken van het inzetten van VR (Virtual Reality) op de werkplek van een (nieuwe) medewerker, of het inzetten van VR voor het opleiden van mensen. Er was een organisatie die een app heeft ontwikkeld voor mensen die moeite hebben om zich te uiten. Met behulp van plaatjes op de app kunnen zij aangeven wat de gevoelscriteria is. Na de pitches werden er rondetafelgesprekken gehouden waar de deelnemers gingen mee brainstormen met de verschillende bedrijven. Vragen als wat heb je nodig, wie heb je nodig? Wat kan je nu al doen? Allemaal vragen die ertoe moesten leiden dat de bedrijven die de pitches hebben gehouden nog meer input kregen om een subsidieaanvraag in te dienen voor Technologie voor Inclusie.

OVAL-leden kunnen daarbij helpen! Check voor meer informatie de website Coalitie voor Technologie en Inclusie. Wilt u meer weten of de Challenge en de gepresenteerde pitches? Sharon Peters, projectmanager OVAL is bereikbaar op info@oval.nl

Bron: OVAL

30/11/2018

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter