Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Afgelopen 15 november vond de Algemene Ledenvergadering van OVAL plaats in de skybox van Stadion Galgenwaard in Utrecht. Deze editie van de ALV was extra bijzonder, omdat hij samenviel met het Week van de Werkstress evenement, dat tevens wordt georganiseerd door OVAL.

OCTAS

Gastsprekers tijdens de ALV waren Sita Mohabir en Niek Nahuis van de Onafhankelijke Commissie Toekomstvisie Arbeidsongeschiktheidsstelsel (OCTAS). Tijdens hun presentatie lieten zij de tussentijdse uitkomsten van hun onderzoek naar het arbeidsongeschiktheidsstelsel zien. Ze vroegen ook de input van onze leden; waar ervaren zij knelpunten in het WIA-doolhof? Verschillende leden gaven aan wat zij vooral tegenkwamen in hun werk; bijvoorbeeld eerder starten met re-integratietrajecten, een duidelijk kader ontwerpen voor de procedure en/of de beeldvorming omtrent de WIA aanpassen. 

Bestuursverkiezing

Een viertal leden is herkozen voor de marktgroepbesturen; Sieb Louwsma (Activering en Loopbaan), Johan Hofstede (Activering en Loopbaan), Cristel Poortenaar (Activering en Loopbaan) en Ton Theloosen (Vitaliteit). Daarbij is er ook een nieuw lid toegetreden tot het marktgroepbestuur Vitaliteit: Jessica Niewierra. Voorzitter Sieb Louwsma is tevens herkozen en OVAL kent sinds deze ALV ook een vicevoorzitter: Lisette van Breugel.

Ledenvergadering

Tijdens deze vergadering werd het OVAL Big Data-project door Otherside at Work gepresenteerd aan de leden en werd er een oproep gedaan om zoveel mogelijk mee te doen in dit project. Het geeft namelijk enerzijds de leden inzicht in hun verzuimcijfers, maar ook de resultaten bij in de re-integratiedienstverlening. Deze data zijn op dit moment nauwelijks beschikbaar en OVAL kan hiermee haar positie, met behulp van data, als kennisautoriteit op het gebied van verzuim en re-integratie versterken.

Naast de presentatie over het Big Data-project zijn ook de begroting en het jaarplan voor 2024 vastgesteld en gaf directeur Elwin Wolters een terugblik over de activiteiten van OVAL van de afgelopen periode. Als laatste werd de werkgroep Diversiteit en Inclusie geïntroduceerd door bestuurslid Nadira Ettahiri, die een oproep deed voor alle geïnteresseerden om onderdeel te worden van deze werkgroep. 

Week van de Werkstress

Na de Algemene Ledenvergadering vond het Week van de Werkstress-evenement plaats, tevens in Stadion Galgenwaard. Het thema van dit jaar was (Ver)binding. De middag werd geopend door Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en de rest van het evenement bestond uit een vol programma met interessante sprekers – Thijs Launspach, Machteld Huber en Marc Lammers. Daarbij was er nog tijd voor een boekoverhandiging en een panelgesprek met experts en een ervaringsdeskundige op het gebied van burn-outs. De combinatie van de Algemene Ledenvergadering en het Week van de Werkstress evenement was een groot succes. Daarom zullen deze twee bijeenkomsten komend jaar weer op dezelfde dag vallen.
 

07/12/2023

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter