Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Ton Heerts neemt met ingang van 1 juli a.s. het voorzitterschap van de Commissie schadeafhandeling beroepsziekten op zich. Dit schrijft Staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) in een voortgangsbrief Gevaarlijke Stoffen aan de Tweede Kamer. De commissie zal adviseren over het vergemakkelijken van toekomstige schadeafhandelingen van beroepsziekten. Het instellen van deze commissie is een reactie op één van de aanbevelingen van de onafhankelijke commissie Tilburg Chroom-6.

Schadeafhandelingen van beroepsziekten zoals ziekten die veroorzaakt zijn door Chroom-6, moeten in de toekomst gemakkelijker worden; minder ingewikkeld, kostbaar en tijdrovend. De commissie komt met voorstellen om het schadeverhaal­proces gemakkelijker te maken voor de slachtoffers van beroepsziekten als gevolg van blootstelling aan gevaarlijke stoffen. De commissie komt met voorstellen voor alle werkenden.

"Werken met een gevaarlijke stof mag nooit ten koste gaan van de veiligheid of gezondheid van werkenden. Er sterven ieder jaar 3.000 mensen als gevolg van blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Een schokkend hoog aantal. Daarom is werken met gevaarlijke stoffen een speerpunt in mijn beleid. Gevaarlijke stoffen kunnen sluipmoordenaars zijn. De gevolgen voor de gezondheid zijn dan pas te merken lang nadat blootstelling heeft plaatsgevonden. Mensen die ziek zijn geworden als gevolg van blootstelling aan schadelijke stoffen, moeten niet lang in onzekerheid zitten, maar hebben recht op een snellere schadeafhandeling. Ik zie met belangstelling uit naar het advies van de Commissie", aldus Van Ark. 

Klik hier voor het hele bericht op de website van de Rijksoverheid. 

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
 

18/06/2019

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter