Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

In dit bericht informeren we u over een aantal uitlegvideo’s die gaan over aspecten van de Wet Vereenvoudiging Wajong.
Dan gaat het om het invullen van de Beslisboom en de Rekenhulp, zoals die door UWV zijn ontwikkeld en sinds kort online staan op UWV.nl. En het gaat om de uitleganimatie over de overstap van de Oude Wajong naar de Wajong2010 en hoe die overstap aan te vragen. De informatie over deze drie onderwerpen en de uitlegvideo’s daarbij zijn geplaatst op de speciale informatiepagina ‘Wijzigingen Wajong’ op UWV Perspectief.

Uitlegvideo’s invullen Beslisboom en Rekenhulp
Op UWV.nl zijn recent de Beslisboom en de Rekenhulp geplaatst. Met de Beslisboom kunnen Wajongers eenvoudig online bekijken wat er voor hen op 1 januari a.s. verandert door de nieuwe Wajong-regels. En met de Rekenhulp kunnen Wajongers de hoogte van hun bruto Wajong-uitkering en totale bruto-inkomsten berekenen als ze Oude Wajong, Wajong 2010 of Wajong 2015 hebben. Deze Rekenhulp geldt vanaf 1 januari 2021. UWV begrijpt dat Wajongers dit lastig vinden. Daarom helpen we hen met twee korte uitlegvideo’s over deze twee onderwerpen. De informatie en de uitlegvideo’s zijn hier op UWV Perspectief te vinden.

Uitleganimatie overstappen Oude Wajong – Wajong2010
Met de wijzingen in de Wajong-regels per 1 januari 2021 overwegen veel Wajongers om van de Oude Wajong over te stappen op de Wajong2010. UWV snapt dat dit een lastige keuze is. We hebben daarom een speciale informatiepagina op UWV Perspectief gemaakt over dit onderwerp. Op die informatiepagina staat ook een animatievideo over de overstap Oude Wajong – Wajong2010. LET OP: het aanvragen van een overstap Oude Wajong – Wajong2010 kan nog tot en met 30 november 2020!

Wat kunt u doen?
UWV steekt veel energie in het informeren van Wajongers over de wijzingen in de Wajong per 1 januari 2021. Dat hebben we ook gedaan over de veranderingen rond Wajong en studeren die al per 1 september j.l. zijn ingegaan. U kunt ons daarbij helpen door de informatie uit deze mail bij Wajongers in uw achterban of klantenkring onder de aandacht te brengen. Samen kunnen we er voor zorgen dat Wajongers zo goed mogelijk weten wat er voor hen per 1 januari 2021 gaat veranderen.

Aanmelden nieuwsbrief UWV Perspectief
UWV Perspectief is het digitale platform voor en door mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering (Wajong, WIA, WAO). Hier plaatst UWV regelmatig nieuwe informatie voor mensen die deze arbeidsongeschiktheidsuitkeringen ontvangen. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op UWV Perspectief kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief van UWV Perspectief. 

Bron: UWV

16/11/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter