Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Sociaal ontwikkelbedrijven hebben een belangrijke rol in de ontwikkeling naar een inclusieve arbeidsmarkt. Zij bieden een vangnet voor mensen met een arbeidsbeperking, maar vooral ook een springplank naar een ‘gewone’ baan.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) onderzoekt hoe de rol van publieke sociaal ontwikkelbedrijven verstevigd kan worden. Dan gaat het bijvoorbeeld over hoe zij meer en/of beter kunnen samenwerken met reguliere werkgevers, zodat meer mensen kunnen doorstromen naar een reguliere baan bij de overheid of in het bedrijfsleven. Tegelijkertijd zijn er ook reguliere werkgevers die functies van sociaal ontwikkelbedrijven voor hun rekening nemen en wordt het sociaal ontwikkelbedrijf nu nog niet ingezet voor andere groepen mensen die ook baat kunnen hebben bij een dergelijke aanpak.

Denk mee!

Daarom organiseert de De Normaalste Zaak samen met SZW en Berenschot (onderzoekspartij in opdracht van SZW, Cedris en de VNG) een online sessie waarin werkgevers over de volgende onderwerpen kunnen vertellen en meedenken:
 

  • Welke activiteiten uit het werkgebied van sociaal ontwikkelbedrijven voer je als reguliere werkgever nu al uit? (denk aan werknemersvaardigheden helpen ontwikkelen).
  • Wat moeten publieke sociaal ontwikkelbedrijven doen om beter aan te sluiten op (de behoeften van) reguliere werkgevers om mensen meer kans te geven op duurzaam werk?
  • Welke andere mogelijkheden zijn er om sociaal ontwikkelbedrijven meer te laten bijdragen aan de inclusieve arbeidsmarkt?

Voor OVAL-leden die al samenwerken met sociale ontwikkelbedrijven, of dat juist zouden willen, kan het interessant zijn om ervaringen met of knelpunten te delen. Op die manier kunnen we via publiek-private samenwerking ervoor zorgen dat meer mensen aan het werk worden geholpen.

Praktische informatie
 

  • Wanneer? Woensdag 29 maart van 14.00 tot 16.30 uur
  • Deelnemen? Stuur een mail naar info@oval.nl

15/03/2023

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter