Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Gisteren werd bekend dat de invoering van het Breed offensief, bedoeld om de uitvoering van de banenafspraak gemakkelijker te maken voor werkgevers en werkzoekenden, wordt uitgesteld. Delen van het plan zouden nu pas in 2023 ingevoerd kunnen worden. Dat is slecht nieuws voor inclusieve werkgevers en werkzoekenden.

De planning voor de uitvoering van het Breed offensief is feitelijk in drie delen gesplitst. Het deel dat via lagere wetgeving te realiseren is, is nu al van kracht (het versterken van werkgeversdienstverlening) of zal vanaf 1 juli (uniforme loonwaardebepaling) gaan gelden.

Een groot deel van het Breed offensief zal niet eerder dan 1 januari 2022 in werking treden. De vereenvoudigingen van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl), ook een wezenlijk onderdeel van het wetsvoorstel Breed offensief, zullen niet eerder dan 1 januari 2023 worden ingevoerd.

Of de wijzigingen überhaupt worden doorgevoerd, hangt af van de Eerste en Tweede Kamer. Zij moeten nog stemmen over veel van de voorstellen. Dit terwijl de plannen al in september 2018 zijn aangekondigd en meer dan een jaar geleden voor het eerst naar de Tweede Kamer zijn gestuurd.

01/04/2021

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter