Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Deze week is de European Mental Health Week begonnen! De week van de mentale gezondheid maakt deel uit van de aanpak ‘Mentale gezondheid: van ons allemaal’, die in juni 2022 door het Ministerie van VWS is gelanceerd. Binnen deze aanpak wordt - samen met de doelgroepen en maatschappelijke partners - mentale gezondheid bespreekbaar en zichtbaar gemaakt.

Ook worden handvatten aangereikt om de mentale gezondheid van onszelf en anderen te verbeteren, klachten te voorkomen of tijdig te signaleren. Doel is dat jongeren beter in hun vel zitten, werkenden met energie en plezier hun werk kunnen doen en mensen in een kwetsbare positie extra ondersteuning krijgen waar nodig, want mentale gezondheid is van ons allemaal.

OVAL heeft 22 mei haar steentje bijgedragen op het congres door middel van een workshop met concrete tips en tricks om de (ver)binding op de werkvloer terug te krijgen, want dat is goed én nodig voor onze mentale gezondheid!

Annemie Webers en Marie-Claire Troost hebben namens OVAL een workshop over (ver)binding op de werkvloer verzorgd bij het congres ‘Mentale gezondheid van ons allemaal’, georganiseerd door het Ministerie van VWS.

(Ver)binding op het werk en met collega’s neemt steeds verder af door onder andere hybride werken, personeelskrapte, en het hoge verloop. Gebrek aan (ver)binding veroorzaakt werkstress, met alle gevolgen van dien. Tijdens de workshop kregen deelnemers concrete handvatten aangereikt om het cognitief en emotioneel vertrouwen te vergroten - de lijm die een team verbindt - en duurzame hybride samenwerking te stimuleren.

We zijn verheugd om te onthullen dat (Ver)binding is ook het centrale thema van de Week van de Werkstress 2023 is! Achter de schermen zijn we al druk bezig met de organisatie. Wil je op de hoogte blijven? Houd de website goed in de gaten!

24/05/2023

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter