Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

(Ver)binding; hoe maak je die in een wereld waarin juist veel meer op afstand gebeurt? Hoe blijf je aangesloten, bij je collega’s, bij je organisatie, bij de maatschappij of misschien zelf op de arbeidsmarkt? (Ver)binding maakt dat je ziet en gezien wordt. Essentieel in een werkwereld waar steeds meer eenzaamheid en werkdruk ervaren wordt.

Graag dragen wij als brancheorganisatie positief bij aan de mentale gezondheid van werk(gev)end Nederland. Dit doen we samen met onze partners. Van 13 tot en met 17 november 2023 organiseert OVAL de tiende Week van de Werkstress met op woensdag 15 november hét evenement wat centraal staat deze week. Het evenement vindt dit jaar plaats in stadion Galgenwaard in Utrecht van 14:00 tot 17:00 uur. Auteur, spreker en psycholoog Thijs Launspach zal optreden als dagvoorzitter en ook de rest van het veelbelovende programma krijgt steeds meer vorm. Reserveer deze middag dus alvast in de agenda!

Werk is veel meer dan een baan alleen; je hoort ergens bij, je hebt een sociaal netwerk, je draagt iets bij. Je staat in verbinding. En als je echt in verbinding staat, draagt dat bij aan je werkplezier. In een veilige omgeving waar je mag vragen, fouten mag maken, kritisch mag zijn, mag leren van elkaar.  Maar wat als de verbinding verbroken is? Als je favoriete collega vertrekt. Als je zelf naar een andere afdeling moet door een reorganisatie. Wat als je net begonnen bent bij een nieuwe werkgever en je veel vanuit huis werkt. Wat als er zo weinig collega’s zijn dat je geen ‘nee’ durft te zeggen. Gebrek aan (ver)binding veroorzaakt werkstress, met alle gevolgen van dien.

Nu juist in deze tijd van het hybride werken, toenemende individualisering en een steeds krappere arbeidsmarkt is het belangrijk om als werkgever en werkende extra aandacht te besteden aan (ver)binding als onderdeel van de mentale gezondheid. Mentaal gezonde medewerkers die zich verbonden voelen met elkaar en met de organisatie. Weerbare mensen die zich staande houden in wisselende en stressvolle omstandigheden. Het centrale thema is daarom dit jaar: (ver)binding.

We hebben gezien dat jullie de afgelopen jaren de Week van de Werkstress hebben omarmd. Dit jaar zien we dit graag weer, dus samen met jullie, voor heel werk(gev)end Nederland.

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief onderaan op de website van de Week van de Werkstress en houd onze websites en socials goed in de gaten!

03/08/2023

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter