Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Uit de lijst met controversiële onderwerpen die de Tweede Kamer heeft vastgesteld, blijkt dat de behandeling van alle wetsvoorstellen en plannen van het ministerie van Sociale zaken en werkgelegenheid doorgaan ondanks het demissionaire kabinet. Dit ook op uitdrukkelijk verzoek van sociale partners en vele andere maatschappelijke organisaties.

Dit niet-controversieel verklaren betekent dat de hervorming van de arbeidsmarkt, waaronder het wetsvoorstel inzet tweede spoor in het tweede jaar alsmede de noodmaatregel aanpak tekort bedrijfsartsen en praktijkopleiders doorgang blijven vinden. Dat is positief nieuws, want de knelpunten op de arbeidsmarkt dienen te worden aangepakt.

Ook de hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur, alsook de uitwerking van de voorstellen rondom de Participatiewet zullen hierdoor niet stilvallen. Het is echter nog wel de vraag of al deze voorstellen voor het verkiezingsreces, vanaf 27 oktober, behandeld kunnen worden. Immers naast deze voorstellen dienen ook de begrotingen voor het komende jaar te worden vastgesteld.

14/09/2023

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter