Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

De zomer is het ideale moment om je horizon te verbreden! Daarom biedt Wissenraet van Spaendock jou een Summer Course aan. Tijdens de Summer Course wordt gedurende drie weken op iedere maandag om 11:00 uur een Webinar aangeboden. We trappen af op 12 augustus

De Webinars beslaan onderstaande thema’s:

Hoe is de zorg in NL geregeld? – 12 Augustus om 11.00 uur
Menno Aarnout - Zorgverzekeraars Nederland

Zolang je gezond bent, sta je er vaak niet bij stil. Maar 2,2 miljoen Nederlanders gebruiken een medisch hulpmiddel, ook als ze op vakantie gaan. De kosten van de zorg blijven stijgen, roepen de Nederlandse krantenkoppen in de plaatselijke campingwinkel. Maar waar bestaan deze kosten uit en hoe wordt de zorg gefinancierd? Welk percentage van deze zorgkosten zien op jouw branche- of beroepsvereniging? Dit kom je te weten tijdens deze Summer Course. We belichten ook een aantal spelers in het zorgveld zoals zorgverzekeraars, de overheid en toezichthouders. 

Hoe werkt een ministerie? – 19 Augustus om 11.00 uur
Maartje v.d. Avert - directie GMT Ministerie VWS

Altijd al eens een vliegje willen zijn binnen een ministerie? Dan is deze Summer Course ideaal voor jou. In deze Webinar wordt de organisatie en de werkwijze van een ministerie doorgenomen. Hoe lopen de informatiestromen binnen een ministerie en wat gebeurt er met informatie van externen als bijvoorbeeld een branche- of een beroepsvereniging? Je krijgt een kijkje in de keuken van de dagelijkse gang van zaken en de verhouding tot de Eerste en Tweede Kamer. Ook gaan we even over de landsgrens heen en bekijken we de relatie van een Nederlands ministerie met Europa.

Hoe werkt Public Affairs (PA) in Den Haag? – 2 September om 11.00 uur
Sybrig van Keep - Issuemakers

In deze Summer Course bieden we jou een spreekwoordelijke citytour aan naar Den Haag, specifiek naar de politieke (achter)kamertjes. Wat wordt nu eigenlijk met PA bedoeld en hoe heurt het eigenlijk? Wie zijn jouw belangrijke stakeholders en hoe bepaal je deze? Als je de do’s en dont’s kent, vind je immers makkelijker de weg. Daarnaast is het goede te weten of politieke opvattingen ten aanzien van een specifieke branche of beroep een rol spelen. Hoe speel je daarop in met je PA-tactiek? Als jij de weg in Den Haag gevonden hebt, zijn dan de effecten van jouw inspanningen ook meetbaar?

Aanmelden kan door een mail te sturen naar s.haans@wispa.nl met daarin welke Webinars jij wilt volgen. Je ontvangt dan tijdig van ons een outlook invite met hierin verdere gegevens voor het Webinar.

Mocht je graag specifieke vragen beantwoord hebben tijdens het Webinar, geef dit dan ook door in je mail, wij kunnen deze dan voorleggen aan de spreker en wellicht kan hij/zij deze behandelen tijdens de sessie.

Ook zin in een leerzame zomer!? Schrijf je snel in!

07/08/2019

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter