Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Project voor vrouwelijke statushouders in gemeente Rotterdam

Team Statushouders van gemeente Rotterdam schreef een aanbesteding uit om vrouwelijke statushouders te ondersteunen bij het meedoen in de Nederlandse samenleving. Calder Werkt, aangesloten bij OVAL, kreeg deze aanbesteding gegund. Cristel Poortenaar-van Linder, directeur bij Calder Werkt, en Judith Steuten, regiomanager bij Calder Werkt West-Nederland, vertellen in een interview meer over hun aanpak en de eerste resultaten van dit project.

Het project

Calder Werkt is een groep van sociale ondernemingen die erop is gericht om mensen een extra zetje te geven in het leven. Het project van Team Statushouders sloot dan ook perfect aan bij waar Calder werkt goed in is. “We doen vaak projecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en slagen er dan in om hen zélf in beweging te laten komen", aldus Cristel. Binnen het project ondersteunen zij vrouwelijke statushouders in heel Rotterdam met de participatie in de maatschappij. Dit doen zij door bijeenkomsten, workshops en andere activiteiten te organiseren. 

De aanpak

Om zoveel mogelijke vrouwelijke statushouders te bereiken wordt er gebruik gemaakt van sleutelfiguren. Cristel vertelt “sleutelfiguren zijn vrouwen die enkele jaren eerder in Nederland zijn aangekomen. Zij zijn ervaringsdeskundigen én het levende bewijs dat het mogelijk is om als vrouwelijke statushouder mee te doen in de Nederlandse maatschappij.” Judith vult aan “Door persoonlijke aanpak en heel veel contact onderhouden krijgen we de vrouwen steeds meer betrokken bij de activiteiten die we organiseren.”

In het interview vertellen Cristel en Judith meer over het project. Tegen welke uitdagingen zij aanlopen en hoe de reacties zijn. Het hele artikel is via deze link te lezen. 

05/12/2023

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter