Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

RTL Nieuws besteedde in de uitzending van 31 oktober aandacht aan de OVAL campagne om gemeenten bewust te maken van de waarde van goede externe jobcoaches. In de uitzending zie je hoe jobcoaching het verschil maakt voor Tom Sewalt, zijn werkgever Coen Denkers van CV Fishing dankzij de inzet van jobcoach Fieke van Kuijk van De Overstap. Elwin Wolters, directeur OVAL, benadrukt in de uitzending het belang van de inzet van een goede externe jobcoach door gemeenten.

In het bijbehorende artikel lees je onder meer:

Elwin Wolters: "Te veel talenten en kansen van mensen met een arbeidsbeperking blijven nu onbenut. Met betere begeleiding kun je twee vliegen in één klap slaan. Meer mensen met een arbeidsbeperking krijgen een baan en werkgevers krijgen het extra personeel waar ze zo om staan te springen."

VVD-kamerlid Daan de Kort: "Iedereen met een arbeidsbeperking moet aan de slag kunnen. Goede jobcoaches helpen daarbij en zijn dus ontzettend belangrijk. Daarom moeten gemeenten toetsen op kwaliteit, wat ze nu vaak niet doen."

Het CDA en de SP pleitten eerder al voor aanvullende financiering voor gemeenten om jobcoaches te kunnen inhuren voor mensen met een arbeidsbeperking. 

Lees meer over jobcoaching op onze site.

01/11/2022

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter