Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

OVAL heeft een reactie ingediend op de concept subsidieregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden. Deze concept subsidieregeling vloeit voort uit de afspraken in het pensioenakkoord en heeft als doel het faciliteren van sectorale maatwerkafspraken rondom duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden. Sociale partners in sectoren of branches kunnen in gezamenlijk overleg subsidieaanvragen indienen. Het kabinet stelt hiervoor €960 mln. beschikbaar in de periode van 2021 t/m 2025.

Wij onderschrijven het belang om de duurzame inzetbaarheid van werkenden te vergroten volledig. De economie en arbeidsmarkt zijn constant in beweging. Door middel van de subsidieregeling kunnen maatwerkafspraken rondom duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden in de sector worden gestimuleerd en gefaciliteerd. Dat is in het belang van zowel de werkenden als werkgevers.

Een aanvraag kan, zoals nu beschreven in de conceptregeling, worden gedaan door een samenwerkingsverband: een samenwerking tussen ten minste een of meer werknemersorganisaties en een of meer werkgeversorganisaties in een sector. Ondanks dat vele werkgevers en werkenden in een sector worden vertegenwoordigd door werkgevers- of werknemersorganisatie is dat voor een groot deel ook niet (meer) het geval.

De sectorale opzet en vormgeving van de subsidieregeling sluit daarmee een substantieel deel van de werkenden en werkgevers in Nederland uit. Wij doen een beroep om het mogelijk te maken dat ook zij gebruik kunnen maken van de subsidieregeling, dan wel dat er alternatieve mogelijkheden of subsidieregelingen voor hen beschikbaar komen.

18/09/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter