Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt verdienen de ondersteuning die nodig is om hen aan het werk te krijgen en te houden. 

In de afgelopen jaren is er steeds meer verantwoordelijkheid bij de burger zelf komen te liggen. Daarnaast zijn er drie grote decentralisaties doorgevoerd. Het doel daarvan was om ondersteuning op maat te kunnen bieden en kosten te besparen. OVAL constateert dat de ondersteuning op het vlak van werk in veel gevallen te beperkt is. Het gaat om jongeren die voorheen in de Wajong terecht waren gekomen, mensen met een arbeidsbeperking, mensen met een bijstandsuitkering en mensen die al jarenlang werkloos zijn. Gemeenten moeten hen ondersteunen bij het vinden van werk en het behouden daarvan, bijvoorbeeld door middel van jobcoaching. In te veel gevallen organiseren gemeenten dat niet of te beperkt, omdat de kennis of de middelen ontbreken. 

OVAL pleit dan ook voor ruimere middelen voor het begeleiden van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en om ruimte om deze begeleiding vorm te geven in publieke private samenwerking tussen publieke partijen en private intermediairs. Zeker in een aantrekkende economie zijn er meer kansen op de arbeidsmarkt en is het vanuit economisch en maatschappelijk perspectief realistisch om hen ondersteuning te bieden.

Voor meer informatie Themadossiers Re-integratie, Jocoaching, Inburgering en Publiek private samenwerking
Persbericht: Alliantie biedt met maatwerk en regionale aanpak kortste weg naar werk
Persbericht: Nieuw Rotterdams initiatief helpt 50-plussers op unieke wijze aan werk

05/07/2018

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter