Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

In gesprek over je loopbaan

“Mijn relatie met techniek in het algemeen en IT in het bijzonder is altijd een uiterst moeizame geweest. Mailen en tekstverwerken lukte nog, met Excel brak mijn eerste serieuze persoonlijke computercrisis aan. Mijn toenmalige werkgever vond dat geen probleem. Ik mocht Excel links laten liggen en werkzaamheden doen waar ik goed in was en waar ik plezier in had. Zo ging dat 30 jaar geleden. Vandaag hebben veel functies, en dus ook alle HR-rollen een zware IT-component. Zo ook mijn laatste baan als coördinator van Werk naar Werk.” 

Nog niet met pensioen
Henk kampte in zijn loopbaan met de snel opkomende digitalisering en een koersverandering van de dienst Human Resources (HR). Daardoor ging hij “net iets te vroeg” op 62-jarige leeftijd met pensioen. Henk onderzocht vervolgens met een loopbaanprofessional wat een volgende loopbaanstap zou kunnen zijn. “Het resultaat van de begeleiding was dat ik beduidend meer inzicht kreeg in mijn sterke en minder sterke punten, valkuilen en allergieën. Maar ook dat talenten die ik miste mijn aanwezige competenties uitholden. Ik besefte dat 'wat er niet inzit, er ook niet meer uitkomt.' Dit gaf rust. Ik kon nu een bewuste keuze maken voor het vervolg van mijn loopbaan doordat ik opnieuw uitvond hoe ik toegevoegde waarde kon blijven leveren en met kennis & kunde, energie en bevlogenheid mijn loopbaan in de eindfase zou kunnen voltooien.” 

Advies aan anderen
• Blijf in gesprek over je loopbaan en ga mee met veranderingen. Loopbaanadviseurs en coaches kunnen je daar goed mee helpen.
• Wees eerlijk naar jezelf en je omgeving over wat je bezighoudt, juist als je aanvoelt komen dat je in zwaar weer terecht komt.
• Een demotiestap als je je dit financieel kunt veroorloven helpt om je loopbaan uiteindelijk goed af te ronden. Zet je ego opzij voor het hogere doel (gezond de pensioendatum over).  
• Geen paniekvoetbal, richt je samen met je loopbaancoach op dingen die je wel goed liggen en ga daarmee aan de slag.  
 

Downloads en/of links

Klik op het bestand om deze te downloaden.

“Ik zoek nieuwe intellectuele uitdagingen op en laat mijn hersens weer op een gezonde manier kraken.”

Gerelateerde stories

Email Facebook Google LinkedIn Twitter