Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Via coaching naar een nieuwe baan

Na 10 jaar met veel plezier en toewijding bij een zorginstelling Lister te hebben gewerkt, werd ik, ten gevolge van een reorganisatie per mei 2017 boventallig. Gelukkig vond ik al heel vlot aansluitend een nieuwe baan bij een andere zorginstelling als teammanager. Via mijn oude werkgever kreeg ik alsnog een outplacementtraject aangeboden bij Power4People. Omdat ik inmiddels al een baan gevonden had, heb ik in goed overleg het traject op maat mogen inrichten, gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling. Toen maakte ik voor het eerst kennis met Power4People, de bevlogen medewerkers daar en mijn coach Eefje Hill. 

Mezelf leren kennen

Met Eefje raakte ik in gesprek over mijn kwaliteiten en valkuilen, maar meer nog over mijn dromen en toekomst. Toen niet beseffende dat een van die dromen (ooit een eigen camping beginnen) later van meerwaarde zou zijn. Eefje heeft mij op een hele warme en inspirerende manier gecoacht en door telkens zelf aan de slag te gaan met het huiswerk leerde ik mezelf nog beter kennen en kwam ik tot nieuwe inzichten. 

Vacature

Na afloop van het coachingtraject werkte ik verder in mijn nieuwe baan. Na de nodige zelfreflectie kwam ik tot de conclusie, dat het werk me onvoldoende voldoening gaf en me veel energie kostte. Toevallig zag ik dat er een vacature was bij Power4People. Ik stuurde Eefje een appje met de vraag of het iets voor me zou zijn, ik had tot dan tenslotte vooral werkervaring in de zorg. Eefje reageerde gelijk enthousiast en ik heb meteen een brief geschreven.  

Camping als droom

Tijdens het warme en openhartige gesprek met Wilma Roskam, de directeur, kreeg ik een goed beeld van Power4People. Plots stelde Wilma de vraag wat ik toch met een camping had. Ik moest lachen en realiseerde me direct dat mijn droom van een jaar geleden een poortje had geopend. Want juist aan mijn droom ooit een camping te hebben, zag Wilma dat ik meer in huis heb dan de zorgsector alleen.  
Inmiddels werk ik als Intern Manager bij Power4People en maak ik deel uit van een prachtig team van mensen, die zich dagelijks met veel plezier inspannen om onze cliënten in hun kracht te zetten en verder te brengen in hun loopbaan. Mijn coach van toen is nu mijn collega! 
 

Downloads en/of links

Klik op het bestand om deze te downloaden.

Dit had ik nooit gedacht!         De reorganisatie was een ‘blessing in disguise’; mijn coach van toen is nu mijn collega.

Gerelateerde stories

Email Facebook Google LinkedIn Twitter